CHP Başkan Adayı Özgür Özel'e sert tepki: "Yaptıkları Siyasi Yüzsüzlük"

CHP Başkan Adayı Özgür Özel'e sert tepki: "Yaptıkları Siyasi Yüzsüzlük"
Gazeteci Nedim Şener, "Kılıçdaroğlu’nun ‘Brütüs’ü, beraber hareket ettiği Ekrem İmamoğlu’nun da ‘tavşan adayı" nitelemesi CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel için, "Yaptıkları ‘siyasi yüzsüzlük’ olarak siyasi tarihe geçecektir" dedi.

CHP liderlik kavgası sürerken Gazeteci Nedim Şener, başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel için sert eleştirilerde bulundu.

Nedim Şener, Hürriyet'teki köşesinde, "Özgür Özel, bundan bir ay önce Bodrum’da kendisini dinleyenlere, CHP’de Atatürk’ün adını kullananları şöyle eleştiriyordu: “En kolay alkışın Atatürk denilerek alındığı bir siyasi partinin siyaset üretme pratiğinde sorun var. Sıkışınca Milli Mücadele’den, Atatürk’ten bahsederek alkış alarak ilerlenemez. Bambaşka bir şey konuşuyor olmak lazım. Bunda bir kolaycılık, birbirimizi kandırmak var...” ifadelerini kullandı.

595021-1294492880.jpg

Nedim Şener yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

"12 YENİLGİDE DE SORUMLULUĞU VAR"

"Kemal Kılçdaroğlu’nun 2010’daki genel başkanlığından itibaren en yakınındaki isimlerden olan ve 13 yılda kaybettiği 12 seçimde sorumluluğu bulunan Özgür Özel, CHP’nin “Atatürk’ün partisi” olma özelliğini kaybetmesinde de pay sahibi olan isimlerin en önde geleni..."

"ATATÜRK’ ADIYLA ALKIŞ"

"En kolay alkışın nasıl alınacağını bildiği için konuşmasında 4-5 kez ‘Atatürk’ adını kullanmayı tercih etti. Hatta “Adayım” derken bile, Atatürk’ün adını şöyle kullandı: “Parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP’yi, Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığımı ilan ediyorum.”

38 sayfalık ‘Tutum Belgesi’ dediği metinde ise, tekrarlarıyla birlikte 10 kez Atatürk’ten bahsedilmesine rağmen, Özgür Özel’in politik olarak nerede durduğunu en iyi gösteren şey Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftira atan Sezgin Tanrıkulu’na sahip çıkması da nerede durduğunu gösteriyor."

"PKK/HDP’DEN FARKI YOK"

"Bugün ABD’nin paralı uşaklığını yapan PKK’nın yol açtığı terör sorununa ‘Tutum Belgesi’nde tam 5 kez ‘Kürt Sorunu/Meselesi’ adını koyan Özgür Özel, PKK/HDP’liler ya da Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinden bir farkı olmayacağını göstermiş oldu.

Özel, ‘Tutum Belgesi’nde, PKK terör örgütüne yardım yataklık eden belediyelere kayyum atamasına karşı olduğunu da şu cümlelerle ifade etti: “Halk iradesini hiçe sayan, yurttaşların bir kısmının yerel yöneticileri belirleme hakkını elinden alan kayyum uygulamalarına karşı en net ve sert tavrı takınacağız."

aa-20230915-32156092-32156081-chp-grup-baskani-ozel-genel-baskanliga-adayligini-acikladi.jpg

"ÖZGÜR ÖZEL’İN YAPTIKLARI ‘SİYASİ YÜZSÜZLÜK’ OLARAK SİYASİ TARİHE GEÇECEKTİR."

"Özgür Özel’in parti içi demokrasi konusunda tüzük değişikliğini gündeme getirmesi ise traji-komik bir söylem. Çünkü bugün eleştirdiği tüzüğün tüm itirazlara rağmen 2018’de bu hale gelmesi konusunda emeği geçenlerin başında kendisi geliyor. Şu bir gerçek, ‘değişim’ konusunda CHP tabanında hiçbir heyecan uyandırmayan Özgür Özel, CHP’nin tarihine, Kılıçdaroğlu ile birlikte partiyi bugün umut vermeyen noktaya getiren isimlerin başında bir isim olarak geçecek. Bir de Kılıçdaroğlu’nun ‘Brütüs’ü, beraber hareket ettiği Ekrem İmamoğlu’nun da ‘tavşan adayı’” olarak Elbette CHP’ye genel başkan CHP içinden çıkacaktır. Ama bu Özgür Özel değil, hiç olmazsa bugün yaşanan hayal kırıklıklarında rol oynamamış birisi olmalıdır. Tüm yenilgilerin mimarlarından birisi olan, genel başkanlık koltuğuna göz diktiği Kılıçdaroğlu’nu temsil ettiği ‘CHP TBMM Grup Başkanlığı’ndan ayrılma erdemini bile göstermeyen Özgür Özel’in yaptıkları ‘siyasi yüzsüzlük’ olarak siyasi tarihe geçecektir. "

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.