"Özgür Sularda" Serinlik

"Özgür Sularda" Serinlik
TSK'nın desteğiyle Özgür Suriye Ordusunca terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'taki Suriyeliler, sıcak havada serinlemek için Fırat Nehri'ne giriyor

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu tarafından (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Halep'e bağlı Cerablus'ta yaşayan Suriyeliler, sıcak havada Fırat Nehri’nde yüzerek serinlemeye çalışıyor.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO tarafından yaklaşık bir yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen kentte, halk özgürlüğün tadını çıkarıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı bölgede aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Türkiye sınırındaki Fırat Nehri’ne gelerek serinlemeye çalışıyor.

Renkli görüntülerin oluştuğu nehirde uzun süre vakit geçiren Suriyeliler, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin bulunduğu bölgelere ise ölüm korkusu nedeniyle gidemiyor.

Suriyeli çocuklardan 14 yaşındaki Selim el-Amar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce Humus kentinden kaçarak ÖSO kontrolündeki ilçeye geldiklerini ifade etti.

Burada kısa zamanda yeni arkadaşlıklar edindiğini anlatan Amar, arkadaşları sayesinde Fırat Nehri’ni öğrendiğini ve buraya gelmeye başladığını söyledi.

Suda yüzerek serinlemeye çalıştıklarını belirten Amar, nehirde arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirdiklerini kaydetti.

Cerabluslu Muhammed Hamed ise DEAŞ döneminde buraya gelmelerine izin verilmediğini, bu nedenle de yüzmeyi öğrenemediğini ifade etti.

Son günlerde havaların ısınmasıyla serinlemek için suya girdiklerini anlatan Hamed, arkadaşlarının yardımıyla yüzmeyi öğrenmeyi amaçladığını dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.