"Özgürlüğe Kaçış Belgeseli"

"Özgürlüğe Kaçış Belgeseli"
Türk Kızılayının desteklediği belgeselde, umutlarını bir bavula doldurup, hayatını geride bırakarak yürüyenlerin hikayesi anlatılıyor

ANKARA (AA) - Türk Kızılayının desteğiyle hazırlanan, umutlarını bir bavula doldurup, hayatını geride bırakarak yürüyenlerin hikayesini anlatan belgeselin galası yarın akşam yapılacak.

Gala programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla yarın akşam Ankara Palas'ta düzenlenecek kokteylin ardından gerçekleştirilecek.

Sınır boyunda savaşın, kardeşliğin, zulmün, merhametin hikayesinin anlatıldığı belgeselde, umutlarını bir bavula doldurup, hayatını geride bırakarak yürüyenlerin trajedisine ışık tutuluyor.

- "İnsanlık ayıbından, insanlık onuruna"

Suriyeli mültecilerin bir tek canlarını yüklenerek çıktıkları zorlu yolculuk belgeselde hayat buluyor.

Çalışma, Suriye'de iç savaşın ortasında başlayan, kimi zaman kamplarda, kimi zaman Ege ve Akdeniz’de ölümle biten ve iki kelimeyle "mülteci̇ kri̇zi̇" diye özetlenen ama aslında bir insanlık krizi olan savaşın öteki yüzünü göstermeyi hedefliyor.

Mültecilik, savaş, savaşın insanların, özellikle çocukların üzerinde bıraktığı telafisi zor etkiler ve yarına dair umutlar da belgeselde tüm yönleriyle ele alınıyor.

Belgesel ekibi, Türkiye'de İstanbul, İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerinde ve halkın arasında yaşayan Suriyeli sığınmacıların hayatlarına konuk oldu. Ekip, Suriye'deki duruma da yakından tanık oldu.

Seslendirmesini Okan Bayülgen'in yaptığı belgesele, Grup Tillo da "Umut Dolu Yarınlar" adlı şarkısıyla destek verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.