Özhaseki'den 'Kurban Kesimi' Uyarısı

Özhaseki'den 'Kurban Kesimi' Uyarısı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Denetim ekipleri ve oluşturulacak komisyon üyeleri ile birlikte Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerinde denetim yapılacak." dedi

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı süresince satış ve kesim yerlerinde toplum sağlığını ve çevreyi koruma amaçlı denetimler gerçekleştirileceğini belirterek, "Kurban kesim yerlerinde yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere 49 bin 95 lira idari para cezası uygulanacak." ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde ve süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlerin kontrol altında tutularak toplum ve çevre sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi için tedbirler aldı.

Bakan Özhaseki, alınan tedbirlere yönelik yaptığı yazılı açıklamada, "Denetim ekipleri ve oluşturulacak komisyon üyeleri ile birlikte Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerinde denetim yapılacak." uyarısında bulundu. Özhaseki, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olunmasını talep ederken, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin "Alo 181" hatlı telefona ihbarda bulunulmasını istedi.

Kurban satışı ve kesiminin, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üstyapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacağını belirten Özhaseki, kurban atıklarının da belediyeler tarafından toplanacağını aktardı.

Belediyelerin gösterdiği yerlerin dışında kurban satışı ve kesimi yasak
Belediyelerin gösterdiği yerlerin dışında kurban satışı yapmanın ve kurban kesmenin yasak olduğunun altını çizen Özhaseki, "2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince, park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık, kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara 196 lira, konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 221 lira, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 49 bin 95 lira idari para cezası uygulanacak." açıklamasında bulundu.

Muhabir: Burcu Çalık

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.