İsmet Karababa

İsmet Karababa

Özlenen skor

Özlenen skor

Sezona çok kötü başlayıp ilk 7 maç puan alamayan ekibimiz, yönetim ile birlikte teknik kadroda yapılan değişikliklerden sonra aldıkları sonuçlarla önce toparlandılar sonra rakipleri ile aralarındaki puan aralığını koruyarak ilk yarıyı bitirmiş, tüm planlarını ikinci yarı maçlarına bağlamışlardı.

İkinci yarıya bulundukları yerin psikolojik etkisi ile kadrosuna 6 yeni isim birden katarak ikinci yarıya hazırlanıp lige iyi bir giriş yapma amacındalardı öyle de oldu; İlk maçı lider Ümraniyespor ile karşılaşıp 1 puan aldıktan sonra ikinci maçını düşme potasındaki rakibi Tarsus İ.Y. ile deplasmanda karşılaştı ve maçı 6-1 kazanarak rakibine karşı büyük avantaj elde etti.

Ekibimiz erken bulduğu gol ile moral bulup peş peşe golleri rakip kaleye gönderirken, erken yedikleri goller ile neye uğradığını şaşıran Tarsus İ.Y. rakibinden ağır bir darbe yemiş oldu. İkinci yarıda oynadığı zorlu 2 maçtan 4 puan çıkartıp kendini 13.sıraya yükselterek sezon başından bu yana ilk kez kendini bu kadar güvende hissetmiş oldu. Bunu yaptığı 6 transferden kaleci Oğuzhan hariç hiç birine gerek duymadan başarmış olması farklı soru işaretlerini de yarattı.

Ligde oynanan 19 maçın tamamında görev yapan H.İbrahim Sönmez bu maça kadar biri penaltıdan olmak üzere attığı 5 golü bulunmaktaydı. Tarsus İ.Y. maçında biri penaltıdan olmak üzere toplamda 4 gol birden atması önemlidir ancak gol ve golcü sorununu giderdik düşüncelerine asla kapılmadan  bu futbolcuyu havaya sokmadan ayağını yere bastırarak gol umudu diye alınan futbolculardan faydalanmanın yolları aranmalıdır.

Bu galibiyet ile birlikte ilk iki maçını arzuladığı gibi geçiren ekibimiz ilk dört maçlık periyot içinde belirlediği puan hedefini yakalayabilmeleri adına içeride oynayacağı Y.Malatyaspor ve deplasmanda oynayacağı Hacattepespor maçlarından en az 4 puan çıkarma amacı içinde olacaklardır.

Bunu başarabilirler mi? Derseniz, ben başaracaklarına inananlardanım ancak bir şartla bu maçın 6-1'lik skoruna aldanmadan, işin ciddiyetinden uzaklaşmadan Y.Malatyaspor maçına hazırlanır maçta da işin ciddiyeti içinde mücadelelerini sürdürürlerse yükselişleri devam edecektir bu skordan sonra kendi sahamızda yaşanacak bir mağlubiyet takımın havasını bozabilir, deplasmanda oynanacak Hacettepespor maçını iyice zorlaştırabilir aman ha dikkat!

Bu dört maçlık seriden sonra zirve mücadelesi veren Aydınspor ve Pendikspor ile deplasmanda, Karagümrük maçı ile düşme hattındaki en önemli rakibimiz olan Fethiyespor ile içeride oynayacağımız sonraki dört maçlık zorlu bir süreç içine gireceğinden Y.Malatyaspor maçı bu açıdan çok önemlidir. Zira ikinci dört maçlık serideki maçlardan sonra ligin ortasına yaklaşılacak ki biz bu bölümde biraz olsun kendimizi güvende hissedeceğimiz bir yerde bulundurmamız gerekecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR