Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Akyürek’i anlayabilmek

Tahir Akyürek’i anlayabilmek

Herhalde 20 yılı aşkın bir süredir Tahir Akyürek Bey ile gazetecilik mesleğimiz gereği samimi bir birlikteliğimiz var. Bu birliktelik her geçen gün daha da güçlenerek bugünlere kadar geldi. Her ikimizde belli bir yaşa, belli bir olgunluğa geldik. Tahir Başkan o eski günlerden günümüzün heybetli ismi siyasetin ve şehrin 1 numarası oldu.

Biz de bu inanılmaz gelişimi yakından izlememize rağmen, gelişen dostluğumuza birbirimizi çok iyi bilip anlamımıza rağmen eskiden bile yapmadığımız eleştirileri hâlâ yapmaya devam ediyoruz.

Hatta Başkan’ın alt yapısında çalışıp kendisine yakın bürokratlara göre de “Başkanın en muhalif gazetecisi” unvanımız ile.  

Yaptığımız eleştirilerin hepsi şehir ve bu şehirde yaşayan insanlar adınadır.

Yazılanların hepsi delilli, ispatlı, hepsi saygı ve nezaket kuralları içerisinde, bizde asla hakaret ve sınırı aşan eleştiri olmaz. Olamaz da.

Niye?

Çünkü biz “Tat kızın dilinden anası anlar” misali Tahir Başkan’ın bakışından ne demek istediğini anlarız.

***

Bugünlerde tramvay alt yapısında 30 yılın ardından ilk kez yenileme ve kökten bakım onarım çalışması var.

Olması gereken buymuş.

Metro oluncaya kadar (Olursa tabii … gibi bir soru işareti ve endişe de hepimizin kafasında mevcut) buralar yenilenmeli ki raylı sistem görevini sürdürsün.

Bu yenileme için en iyi zaman ne zaman?

Tatil mevsimi. Yani okullar tatile girecek. Yaz gelecek kimimiz köyüne tarlasına gidecek kimi yazlığına gidecek kimi dağa çıkacak. Dolayısıyla şehir boşalacak. O zamanda bu işler yapılacak.

Büyükşehirde takvimi buna göre yapıyor ve kazmayı vuruyor.

Şehrin ana arterlerinde, trafiğin can damarı kavşaklarında kazmalar vurulup yollar kapanıyor.

Amma velakin bu yapılanlar bu defa da Ramazan ayına denk geliyor.

Özellikle iftar vakti dairesinden çıkan memur, sanayiden çıkan işçi derken millet evinin yolunu dahi bulamıyor. Merkez labirente dönüyor. Kim nereden nasıl gidecek?

Durun daha bunlar iyi günler. Yarın Bayram arifesinde en kritik kavşaklar da kapanacak.

Kafaların tın tın ettiği saatte millet kime sövecek? (Buna ben de dahil)

Tartışmasız Tahir Akyürek’e…    

İşte tam bu noktada iki gün önce Tahir Bey’in bu söz konusu durum ile ilgili nasıl detaylı ve kesin talimatlı çalışmasına şahit olunca kendimden utandım. Allah var ya “yerin dibine girmek” o olsa gerekti. Tahir Başkan vatandaşların bu mübarek günlerde sıkıntı çekmemesi için çıldırıyordu.

Demek ki “günahını almak” dedikleri şey buydu.

Tabii bizde millet de tek kişiyi biliriz o da Tahir Başkan.

Ama Allah şahit Tahir Bey yine iftar saatine yakın bir vakitte vatandaşların mağdur olmaması için kesin talimatlar veriyordu.

Program aksasa da, gecikme olacaksa olsa da, bu kesin bir talimat idi. Gece çalışılacaksa gece çalışılacaktı. 10 kişi çalışıyorsa 30 kişi çalışacaktı ve Başkan’ın emri ile vatandaş oruç ağza asla mağdur edilmeyecekti.

***

Bu arada küçük ama çok önemli bir detaya daha şahit olduk. Bizim Başkan gerçekten de hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar ufuklu ve de vizyonlu. Ömrü yeterse bu işten ağza yanan Başkan gelecek dönemde özellikle tramvayın alt yapı işini kökten ve kendi çözecek. Ne kimsenin canı sıkılacak ne de başkana laf gelecek.

Bu vesile ile şu son, yapbozlar, kaz kapatlar, oldu olmadılar, tartışması içerisinde şahsen Tahir Başkan’a yaptığım eleştiriler için özür diledim ve helallik istedim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek ise tehlikelidir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerçekler karşısında yanıldığımızı itiraf edebildiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR