Uğur Özteke

Uğur Özteke

Öztürk’ün Üniversitesi, Meram’ın temposu…

Öztürk’ün Üniversitesi, Meram’ın temposu…

Eğitime yapılan büyük hamleler, önemli yatırımlar tarihe mâl olur. Üniversiteler ile birlikte şahıslar da tarihe geçerler.

Selçuk Üniversitesi için bugün hiç kimse bir şey diyemez. Çünkü Selçuk Üniversitesi artık sadece Konya’nın, sadece bölgenin değil artık Türkiye’nin bir marka eğitim kurumudur.

Necmeddin Erbakan Üniversitesi; Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ile temeli çok derinlerde olan inanılmaz güçlü bir üniversitedir.

Hayallerini kurduğum bir başka üniversite de Başkan Recep Konuk çok yakında fakülte binalarından, akademik kadrosuna kadar açıklayacağı ve de mevcutlarından çok daha faklı ve üst düzey bir eğitimi hedefleyen üniversitedir. Bu üniversiteyi de heyecanla bekliyoruz.

KTO Karatay Üniversitesi; her ne kadar KTO’nun gibi olsa da Hüseyin Üzülmez’in başkanlığı döneminde temeli atılan ortaya çıkan ve şahsım olarak gelecek adına büyük hayaller kurduğum güzide bir üniversite olacak bir eğitim yuvamızdır.

KTO’daki çekişme ve seçim yarışı ister istemez üniversiteye yansıdığı için bu üniversitemiz çok şansızlıklar yaşadı. Şehir sevdalıları olarak bizler özellikle de Konya yerel basını olarak çok şükür işin bu yönüne hiç alet olmadık. Ve Başkan Selçuk Öztürk zaman zaman bizi bile kaygılandıran sabrı ile işi zamana yaydı. Ve yeni yeni öğreniyoruz ki yeni Üniversite yönetimi için ilk taşlar da yerine konmaya başlamış.

Üniversitenin yeni genel sekreteri için yönetim için bir arayışta idi. Bu arayış dün itibari ile sonuçlanmış. Ve Ticaret Borsasının ufuklu, genç ve güler yüzlü Genel Sekreteri Hüseyin Ergun kardeşimiz üniversitenin Genel Sekreteri olmuş. Hüseyin Ergun Bey’e hayırlı uğurlu olsun derken Selçuk Başkan’ın üniversite konusundaki kararlı yürüyüşünü de ibretle izlemeye devam ediyoruz. Bu üniversitenin yükselişi de inşallah Başkan Öztürk ve ekibi ile başlayacak.

FATMA HANIM MERAM’DA NELER YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR

Meram bu şehrin en kadersiz merkez ilçesidir. Kim ne bahane bulursa bulsun, kim ne mazeret üretirse üretsin AK Parti’nin bu müthiş performanslı iktidarında Meram ve Meramlı hep altta kalan taraf olmuştu. Meramlının her ortamda sırtı yerde idi.

Şehirde AK Parti’li Meram’da üçüncü dönem Başkanı Fatma Toru’nun en başta bayan olması ile yine sıkıntının devam edeceği genel kanaati vardı. Biz ise asla bu grubun içinde olmadık. Aday adaylığı döneminde bile Fatma Hanım ile ilgili yazılarımızı herkes istediği yerden ulaşabilir.

Meram ve Fatma Hanım denildiği zaman bugün itibari ile Allah’a şükürler olsun ki mahcup olmadık. Mesela bizim kamuoyu yakın zamanda bir şeyi yine teğet geçti. Fatma Hanım ilçeye güçlü bir iş gücü potansiyeli için gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesi için iş kağıda dökmüş durumda. Bize başarısızlıklarda anlatılan masallarda ortaya hep imar meselesi ortaya konuyordu. Fatma Başkan toplam 43 milyon metrekarelik bir alanda, yani Meram’ın yaklaşık yüzde 40’ında imar planlaması yapmış durumda.

Niye?

Çünkü Meram’ın iş gücü ağırlığı güney mahallelerinde yaşıyor. Bu iş gücünün kazanılması içinde Karaman Yolu ile Kaşınhanı bölgesi arasında kalan ve imarda mera arazisi olan toplam 7 milyon metrekarelik alan gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesine dönüştürülecek. Yine bu bölgede tarım ve hayvancılığın yüksek olması, ayrıca Akdeniz Bölgesi’nden gelen ürünlerin Konya’ya buradan girmesi Fatma Başkan’ın bölgeye sanayileşme noktasında çok cesur ve ciddi adım attırdı. Başkan ekibi ile şimdi eylem planını hazırlıyormuş.

Eeee artık Meram’ın üniversitesi de oldu. Eğer Fatma Hanımla bir de Meram’da sanayileşme başlarsa o zaman kim tutar Meram’ı...

Bunu da bir köşeye yazın olur mu? İnşallah gelecek yılarda nasip olursa bir daha hep birlikte hatırlarız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sırrını saklamasını bilen işinin hakimi olur...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bisikletli özel güvenlik görevlisi Hacı Veyiszade kavşağında ters yoldan gelip trafiği aksatmadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR