Pakistan, çiçekleri ve ahşap el işçiliği ile EXPO'da

Pakistan, çiçekleri ve ahşap el işçiliği ile EXPO'da
Pakistan'a ait bahçede ülkeye özgü çiçeklerin yanı sıra el işçiliği ahşap ürünler de sergilenecek

ANTALYA (AA) - Pakistan, botanik EXPO 2016 Antalya kapsamında, ülkeye özgü çiçeklerinin yanı sıra ahşap el işçiliğini de sergileyecek.
EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Pakistan Ülke Komiseri Abdul Wahid, botanik EXPO sergi alanındaki dış bahçe projesini yerinde incelemek üzere Antalya'ya geldi. Wahid, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın'ı da makamında ziyaret etti.
Bahçelerinin kusursuz olması için büyük bir titizlikle çalıştıklarını ifade eden Wahid, bahçenin 31 Mart'ta tamamlanacağını bildirdi. Wahid, bahçede Pakistan'a özgü çiçeklerin yanı sıra ahşap el işçiliklerini de sergileyeceklerini kaydetti. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok sevdiklerini belirten Wahid, "Bizler, kalpleri yan yana atan iki ülkeyiz. Dağın da üzerinde, suyun daha da altında ve baldan da daha tatlı karşılıklı sevgimiz var" ifadesini kullandı.
İki kardeş ülkeyi aynı sergi alanı içinde görmenin güzel olduğunu kaydeden EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Kazım Aydın da "Kardeşlik bağları güçlü olan iki ülke arasında EXPO 2016 Antalya, ilişkileri daha da pekiştirecektir. Pakistan'ı katılımlarından dolayı tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Aydın, ziyaret anısına Wahid'e EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık figürlü bir plaket takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.