Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şerif Tacikistan'da

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şerif Tacikistan'da
Cumhurbaşkanı Rahman, Şerif'i kabul etti

TAŞKENT (AA) – Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, resmi ziyaret için Taşkent'te bulunan Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada, görüşmede iki ülke arasındaki askeri-siyasi konuların detaylı olarak ele alındığı belirtildi.

Rahman, iki ülke arasındaki karşılıklı saygı ve anlayışa dayanan askeri işbirliğinin pekişmesinden memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Görüşmede iki ülke arasında siyasi ve askeri alandaki işbirliğinin durumu ve perspektifleri ile tarafları ilgilendiren güncel ve bölgesel meseleler de gündeme geldi.

Taraflar, terör, aşırıcılık ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede iki ülke silahlı kuvvetleri ve emniyet birimleri arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı.

Görüşme sırasında, Tacikistan'da üretilen elektriğin Pakistan'a sevkıyatını öngören CASA-1000 projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili konular da gözden geçirildi.

Rahil Şerif, Taşkent'teki temasları çerçevesinde Savunma Bakanı Şerali Mirzo ile de bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki askeri-teknik işbirliği ele alındı. Mirzo ile Şerif, iki ülke arasındaki askeri işbirliği ve Tacikistan ordusunun eğitimi gibi konularda da fikir alışverişinde bulundu.

Şerif'in, bugün Tacikistan Savunma Bakanlığına bağlı Harp Enstitüsünü ziyaret etmesi ve Duşanbe'deki askeri birliklerde incelemelerde bulunması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.