Pakistan'da okul baskını: 126 ölü

Pakistan'da okul baskını: 126 ölü
Pakistan'ın Peşaver kentinde 6 silahlı militan okula girerek 500 öğrenciyi ve öğretmenleri rehin aldı. Çıkan çatışmada en az 20 öğrenci ve 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı saldırganlar bir askeri okulu bastı. 500 öğrenciyi rehin aldı. Askerler okulu kuşattı. Görgü tanıkları okuldan silah sesleri duyulduğunu belirtiyor. Yaşanan çatışmada en az 126 kişinin öldüğü, 122'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Okul baskınını Pakistan Taliban'ı üstlendi.

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları kaydedildi. Polis, okulu güvenlik kordonuna aldı. Militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü. Okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verildiği belirtildi.

Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı, öğrencilerin bir kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti.

'MİSİLLEME YAPTIK'

Pakistan Talibanı, askeri okula saldırıyı Veziristan'daki operasyonlara misilleme amacıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Pakistan Taliban sözcüsü Muhammed Umar Horasani, "Saldırı için askeri okulu seçmemizin nedeni, ordunun operasyonlarda kadın ve çocuklarımızı hedef almasıdır. Onların da aynı acıyı hissetmesini istedik" dedi.

BAŞBAKAN ŞERİF: ULUSAL TRAJEDİ

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Taliban'ın askeri okula silahlı saldırısını "ulusal trajedi" olarak nitelendirdi. Saldırı nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

.
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.