Pakistan’daki bombalı saldırı

Pakistan’daki bombalı saldırı
Vatikan ve İtalya saldırıyı kınadı

VATİKAN (AA) – Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Pakistan’da dün meydana gelen bombalı saldırıyı kınadılar.

Hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlayan Katoliklerin lideri Papa, Paskalya ardından yaptığı "Regina Coeli" duasının büyük bölümünü, 72 kişinin yaşamını yitirdiği Lahor’daki bombalı saldırıya ayırdı.

Pakistan’ın merkezinde, kutsal Paskalya Bayramı'nın "alçakça bir saldırıyla kana bulandığını" ifade eden Papa, "Bu saldırıyla, çoğunluğu Hristiyan azınlığa mensup kadın ve çocukların olduğu, Paskalya coşkusunun yaşandığı parkta katliam yapıldı. Bu aşağılık ve anlamsız suçtan etkilenenlerin tümüne yakınlığımı belirtmek istiyorum ve sizi Tanrı’ya kurbanlar ve yakınları için dua etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi de sosyal paylaşım platformu Twitter’da "Lahor için dua et" başlığıyla yazdığı iletisinde, Paskalya Bayramı’nı kana bulayan saldırıyı "delilik" olarak niteledi ve saldırının kurbanı olan küçük Pakistanlıları düşündüğünü ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.