Pakistan'ın en küçük nükleer başlığı ürettiği iddiası

Pakistan'ın en küçük nükleer başlığı ürettiği iddiası
Pakistanlı nükleer fizikçi Dr. Mübarek:- "Hindistan'ın saldırgan stratejisini minyatür nükleer başlık ve bu nükleer başlığı taşıyabilen 60 kilometre menzile sahip Nasr füzesini üreterek önledik"

İSLAMABAD (AA) - Pakistanlı nükleer fizikçi Dr. Samar Mübarek, ülkesinin şu ana kadar bilinen en küçük nükleer başlığı ve bunu fırlatacak 60 kilometre menzile sahip "Nasr" füzesini başarıyla ürettiğini öne sürdü.

Belucistan eyaletinde ülkenin ilk başarılı nükleer denemelerini yapan ekibin direktörü olarak tanınan Mübarek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan'ın en küçük nükleer başlığı üreten ilk ülke olduğunu savunarak, ülkesinin bu minyatür nükleer füzeyi sınırında 40 askeri birlik konuşlandıran Hindistan'a karşı kullanabileceğini dile getirdi.

ABD ve diğer Batılı ülkeleri Hindistan'ın tacizlerinin önlenmesi için uyardıklarını anlatan Mübarek, "Ancak ABD, bize iki ülkenin talebi olmadan müdahale edemeyiz diyerek yanıt verdi. Biz de Hindistan'ın bu saldırgan stratejisini minyatür nükleer başlık ve bu nükleer başlığı taşıyabilen 60 kilometre menzile sahip 'Nasr' füzesini üreterek önledik." ifadesini kullandı.

Mübarek, Hindistan'ın muhtemel bir saldırısı karşısında Pakistan'ın kendini savunacağını belirterek, "40 askeri birlik 400 binden fazla asker demek. Biz böyle bir saldırıyı minyatür nükleer başlıklı füzelerle saniyeler içinde etkisiz hale getirebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

- "Nükleer program sıkı güvenlik altında"

Pakistan’ın nükleer programının sıkı güvenlik önlemleri altında devam ettiğini kaydeden Mübarek, şunları söyledi:

"Geçen on yılda çok sayıda terör saldırısı oldu. Kara, deniz ve hava kuvvetleri üslerine terör saldırıları yapıldı. Ancak nükleer programımız tamamen sıkı güvenlik ve kontrol altında. ABD ve Batılı ülkeler, Pakistan'ın nükleer program güvenliği hakkındaki önlemleri takdir etmiştir. Uluslararası Atom Enerji Ajansı, Pakistan'ı yedinci nükleer güç olarak tanıyor ve nükleer silahların korunması için aldığı önlemleri takdir ediyor. Pakistan ne zaman ABD veya Batılı ülkelerden savaş uçağı veya silah almaya çalışsa, düşman ülke bunu durdurmak için propaganda yaptı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.