Pankek nasıl yapılır? Kolay Pankek tarifi ile kahvaltınız renklensin!

Pankek nasıl yapılır? Kolay Pankek tarifi ile kahvaltınız renklensin!
 Editör
Hem yapımı kolay hem de lezzeti şahane olan bu pankek tarifi ile sevdiklerinize unutulmaz bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Kek sevenler için müjde! Lezzetli ve yapımı oldukça kolay bir pankek tatlısı tarifi hazırladık.

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 paket (10 gr) kabartma tozu

1 paket (8 gr) vanilya

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 çay kaşığı tuz

Tereyağı veya sıvı yağ (tava yağlamak için)

delicious-pancakes-3-pancakes-recipes-for-every-taste.jpg

HAZIRLANIŞI

Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.

Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.

Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tavanın her yerine tereyağı veya sıvı yağ sürün.

Bir kepçe veya ölçü bardağı yardımıyla hamurdan bir miktar tavaya dökün ve dairesel şekilde yayın.

Pankeklerin kabarcıklar oluşmaya başlayıp kenarları kızarana kadar pişirin.

Pankekleri spatula yardımıyla ters çevirip diğer taraflarını da pişirin.

Pankekler piştikçe tabağa alın ve dilediğiniz gibi bal, reçel, nutella, meyve veya pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.

PÜF NOKTALARI

Pankek hamurunu fazla karıştırmamaya özen gösterin. Fazla karıştırılırsa pankekler sert ve lastik gibi olabilir.

Pankekleri pişirirken tavayı çok fazla ısıtmayın. Yoksa pankekler yanabilir ve içi pişmeden kuruyabilir.

Pankekleri pişirmeden önce tavayı iyice yağladığınızdan emin olun. Yoksa pankekler tavaya yapışabilir.

Pankekleri spatula ile ters çevirirken nazik olun. Yoksa pankekler kırılabilir.

Pankekleri servis etmeden önce birkaç dakika soğumaya bırakın.

EK TARİFLER

AMERİKAN TARZI PANKEK

Bu tarifte süt yerine yoğurt kullanılır. Yoğurt pankeklere daha yumuşak ve kabarıp kabarık bir doku verir.

MUZLU PANKEK

Pankek hamuruna ezilmiş muz ekleyebilirsiniz. Bu, pankeklere lezzetli bir muz aroması katacaktır.

ÇİKOLATALI PANKEK

Pankek hamuruna kakao tozu veya erimiş çikolata ekleyebilirsiniz. Bu, pankeklere lezzetli bir çikolatalı tat katacaktır.

İPUÇLARI

Pankek hamurunu önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu, sabah kahvaltısı için hızlı ve kolay bir seçenek sunar.

Pankekleri dondurabilirsiniz. Pankekleri pişirdikten sonra soğumaya bırakın ve ardından hava geçirmez bir kapta veya poşette dondurun. Pankekleri çözdürmek için oda sıcaklığında bekletin veya mikrodalgada ısıtabilirsiniz.

Pankekleri farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Örneğin, kalp, yıldız veya daire şeklinde kalıplar kullanabilirsiniz.

Bu tarifle evinizde kolayca lezzetli pankekler hazırlayabilirsiniz. Ailenizle veya arkadaşlarınızla keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.