Papa Fetö'nün Darbe Girişiminden Emin Değilmiş

Papa Fetö'nün Darbe Girişiminden Emin Değilmiş
Papa Franciscus FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili olarak, "Aldığım bilgilere göre orada halen ne olduğundan emin değilim" açıklamasını yaptı

VATİKAN (AA) - Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili "Aldığım bilgilere göre orada halen ne olduğundan emin değilim." ifadesini kullandı.

Franciscus, Polonya’nın Krakov kentinin ev sahipliği yaptığı Dünya Gençlik Günleri organizasyonundan Vatikan’a dönüşü sırasında uçağında seyahatine eşlik eden gazetecilere gündemi değerlendirdi.

Papa, bir soru üzerine Türkiye’de FETÖ’nün kalkıştığı darbe girişimine de değindi.

Türkiye’de FETÖ’nün darbe girişimine dair şu ana kadar neden hiç yorum yapmadığı sorusu yöneltilen Papa, 1915 olaylarını geçen yıl bir ayinde "soykırım" olarak zikretmesini ve Türkiye’nin buna gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, "Bir şey söylemek zorunda olduğumda, bu Türkiye’nin hoşuna gitmiyordu ama bunu söyledim ve söylediğim şeyden emindim. Sonuçlarını hepiniz biliyorsunuz. Ondan emindim. Şimdiye kadar bununla (darbe girişimiyle) ilgili konuşmadım çünkü aldığım bilgilere göre orada halen ne olduğundan emin değilim." dedi.

Türkiye’deki gelişmelere dair Vatikan Devlet Sekreterliği’ne (Başbakanlık) gelen bilgileri ve önemli siyaset uzmanlarının analizlerini dinlediğini ifade eden Papa Franciscus, "Devlet Sekterliği ile birlikte durum üzerine çalışmaktayım ve olanlar halen net değil." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.