Papa Franciscus Azerbaycan'da Aliyev İle Görüştü

Papa Franciscus Azerbaycan'da Aliyev İle Görüştü
Papa Franciscus Azerbaycan ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

BAKÜ (AA) - Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, ziyaret ettiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Franciscus'u Gençlik Cumhurbaşkanlığı konutunda askeri törenle karşıladı.

Azerbaycan ve Vatikan ulusal marşlarının çalındığı törende Franciscus, tören kıtasını selamladı.

Daha sonra Aliyev ve Franciscus görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva ve diğer aile bireyleri de hazır bulundu.

Papa Franciscus'un ziyaretini "tarihi bir ziyaret" olarak nitelendiren Aliyev, onu Azerbaycan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin hem Vatikan-Azerbaycan ilişkileri hem de medeniyetler arası diyalog için büyük önem taşıdığını vurgulayan Aliyev, ülkesinde tüm dinlerin bireylerinin bir aile gibi barış ve huzur içerisinde yaşadığını kaydetti.

Aliyev'e teşekkür eden Franciscus, Azerbaycan toprağında tüm dinlerin özgürlüklerinin tam temin edildiğini bildiğini belirtti.

Papa Franciscus, Aliyev'le görüşmenin ardından 20 Ocak 1990 şehitlerinin defnedildiği Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret ederek buradaki Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.