Papa Franciscus ile buluşan küçük “Lizzy”, İstanbul'u gezdi

Papa Franciscus ile buluşan küçük “Lizzy”, İstanbul'u gezdi
Yakalandığı genetik hastalık sebebiyle görme ve işitme yetisini kaybedeceği belirtilen 6 yaşındaki Amerikalı Myers, THY'nin bilet desteğiyle Papa Franciscus ile Vatikan'da buluşmasının ardından ailesiyle geldiği İstanbul'u 2 gün boyunca gezdikten sonra AB

İSTANBUL (AA) - Yakalandığı genetik hastalık sebebiyle görme ve işitme yetisini kaybedeceği belirtilen 6 yaşındaki Amerikalı Elizabeth “Lizzy” Myers, Türk Hava Yolları'nın (THY) bilet desteğiyle Papa Franciscus ile Vatikan'da buluşmasının ardından tarifeli uçakla geldiği İstanbul'da 2 gün boyunca kaldıktan sonra bugün ABD'ye hareket etti.
ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan, ülkesinde her 100 bin doğumda 4 bebekte görülen “Usher Sendromu” sebebiyle kısa süre içinde işitme kaybına görme kaybı eklenecek olan Myers, bu yetilerini kaybetmeden önce ailesinin hazırladığı yapılacaklar listesinde yer alan Papa Franciscus ile buluşmasını 6 Nisan'da gerçekleştirdi.
İtalya'nın başkenti Roma'dan THY'nin tarifeli seferiyle ABD’ye gitmek üzere Türkiye'ye anne, baba ve kız kardeşiyle gelen Myers, iki gün boyunca İstanbul'u gezdi. Şehir turunun ardından Atatürk Havalimanı'na ulaşımı sağlanan aile burada görevlilerce karşılandı.
Baba Steve Myers, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, THY'nin kendilerine Türkiye'yi görme fırsatı verdiğini belirterek, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu kaydetti. İstanbul'da bulundukları iki gün boyunca güzel vakit geçirdiklerini ifade eden Myers, "İstanbul'da Ayasofya, Sultanahmet Camisi ve Kapalı Çarşı gibi yerleri gezdik. Ayrıca Türk yemekleri de çok güzeldi." dedi.
Anne Christine Myers ise kızlarının Türkiye'yi gezmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Küçük “Lizzy” de kendisine armağan edilen THY maket uçağıyla basın mensuplarına el salladı. Myers ailesini de taşıyan THY'ye ait tarifeli uçak Chicago'ya hareket etti.
- THY uçak biletlerini hediye etti
Katolik olan Myers ailesi, minik kızlarının hikayesinden etkilenen ve kendilerine gitmek istedikleri bir yere bilet sağlama imkanını sunan THY yöneticilerinin teklifi sonucu uçak biletlerini Papa Franciscus ile buluşmak için kullandı. Myers ailesi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumuna katıldı. Oturumdaki duanın ardından Papa, Lizzy’nin yanına gelerek bir süre sonra görme yetisini kaybedecek kızla sohbet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.