Papa ile Trump arasındaki söz düellosu

Papa ile Trump arasındaki söz düellosu
BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Papa ile ABD başkan aday adaylarından Trump arasındaki ''Meksika sınırına duvar inşa edilmesi'' polemiğine ilişkin, göçmenlerin haklarına saygı duyulması çağrısı yaptı

NEW YORK (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın Papa Franciscus ile söz düellosu yaşamasına neden olan Meksika sınırına duvar inşa edilmesi projesiyle ilgili olarak, göçmenlerin haklarına saygı duyulması çağrısı yaptı.

BM Genel Merkezi'ndeki günlük basın brifinginde konuşan Dujarric'e, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un söz konusu tartışma hakkındaki görüşleri soruldu.

Ban'ın, mülteci ve göçmenlerin hakları konusundaki görüşlerini birçok kez net şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Dujarric, "Genel Sekreter, tüm mülteci ve göçmenlerin insana yaraşır bir şekilde ve haklarına tam anlamıyla saygı duyularak muamele görmesi gerektiğini düşünüyor" diye konuştu.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, geçen hafta Cumhuriyetçi Parti'nin iddialı başkan aday adaylarından Donald Trump'ı isim vermeden sert şekilde eleştirerek, "Nerede olursa olsun köprüler yerine sadece duvarlar inşa etmeyi düşünen insan, Hristiyan değildir" ifadesini kullanmıştı.

Daha önce Papa'yı siyasallaşmakla suçlayan Trump ise bir dini liderin şahısların inancını sorgulamasının utanç verici olduğunu söylemişti.

Emlak milyarderi Trump, ekim ayında yasa dışı göçü ve eroin kaçakçılığını önlemek adına “Meksika sınırına duvar öreceğini ve bunun parasının Meksika hükümeti tarafından karşılanacağını” dile getirince ülke genelinde tepki görmüştü. Keskin söylemleriyle dikkati çeken Trump, Müslümanları hedef alan açıklamalarıyla da gündem olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.