Papa'dan Fransa'ya laiklik eleştirisi

Papa'dan Fransa'ya laiklik eleştirisi
Papa Franciscus, Fransa’nın laikliği abarttığı eleştirisinde bulunarak, "Nasıl bir Katolik hac takabiliyorsa, Müslüman kadın da başörtü takmak istiyorsa, takabilmeli." dedi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, laikliği Fransa’nın biraz abarttığı eleştirisinde bulundu.

Fransa’da yayınlanan La Croix gazetesine konuşan Papa Franciscus, "Fransa’ya laikliğin abartılması ile ilgili küçük bir eleştirim var.’’ dedi.

Papa Franciscus, "Nasıl bir Katolik hac takabiliyorsa, Müslüman kadın da başörtü takmak istiyorsa, takabilmeli. Fransa bu konuda adım atabilmeli, ulvi konularda açılım herkes için bir hak.’’ ifadesini kullandı.

Sığınmacı konusuna da değinen Papa Franciscus, en kötüsünün gelenleri "entegre etmek’’ yerine "gettolaştırmak" olacağı uyarısında bulunarak, Hristiyanlık ve İslam’ın yana yana birlikte yaşayabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

-"Farklılık korkusu birlikte yaşamamızı engelliyor"


Fransa Piskoposlar Birliği Sözcüsü Olivier Ribadeau Dumas ise yaptığı açıklamada, Papa Franciscus’un laiklik konusunda Fransa’ya getirdiği eleştirilere hak verdiklerini bildirdi.

RTL radyosuna konuşan Dumas, üniversitelerde başörtü yasağı ile ilgili tartışmaya atıfta bulunarak, "Farklılıklardan ötürü ortaya çıkan korku, bizim birlikte yaşamamızı engelliyor.’’ dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.