Papa'dan Midilli Adası'na ziyaret

Papa'dan Midilli Adası'na ziyaret
Vatikan, Papa Franciscus'un Midilli ziyaretiyle ilgili Yunanistan ile temas halinde bulunulduğunu doğruladı

VATİKAN (AA) - Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un, Yunanistan'ın Midilli Adası'nı ziyaret etmesinin gündemde olduğu bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, başta Suriyeliler olmak üzere Ortadoğu'daki savaş, çatışma ve istikrarsızlıktan kaçan sığınmacıların, Avrupa'ya ilk giriş yaptığı noktalardan, Türkiye'ye de çok yakın bir konumdaki Midilli Adası'nın, gelecek hafta Papa Franciscus'u ağırlayacağı yazıldı.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi de basında çıkan haberlere ilişkin İtalyan haber ajansı ANSA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Bahsettiğiniz konu üzerinde Yunanlı yetkililerle görüşmeler sürmekte. Söz konusu haberleri yalanlamıyorum ancak şimdilik bu konuda alınmış bir kararı ya da tarihi açıklayamam" ifadelerini kullandı.

Vatikan'a yakınlığıyla bilinen "Vaticaninsider" isimli haber sitesinin haberinde ise Papa'nın ziyaretinin 15 Nisan'da gerçekleşeceği belirtildi. Haberde, Papa'ya, Midilli'deki ziyaretinde Atina Başpiskoposu II. Ieronymos, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın eşlik edeceği kaydedildi.

Göçmenlere yönelik hassasiyetiyle bilinen Katoliklerin ruhani lideri Franciscus, Papa olarak seçildiği Mart 2013'ten sonra ilk dış gezisini aynı yıl temmuz ayında, o dönem Akdeniz'de çok sayıda sığınmacının, Avrupa'ya kaçışta vardığı ilk nokta olan İtalya'nın Lampedusa Adası'na yapmış ve bu soruna dikkati çekmeye çalışmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.