Papa'nın Midilli ziyareti öncesi gösteri

Papa'nın Midilli ziyareti öncesi gösteri
Mücadeleci İşçi Cephesi'ne bağlı yaklaşık yüz kişilik grup göçmenlerin tutulduğu Moria'ya yürüyerek, göçmenlerin kamplarda tutulmasına tepki gösterdi- Yarın adaya varacak Papa Franciscus, Moria kampına ziyarette bulunacak

MİDİLLİ (AA) - Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un Midilli'ye ziyareti öncesinde göçmenlerin tutulduğu Moria kayıt-kabul merkezi önünde gösteri düzenlendi.

Yunanistan Komünist Partisi'ne bağlı Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME) üyesi yaklaşık yüz kişilik grup, Moria'ya yürüyerek Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mutabakatı protesto etti.

Mutabakat sonrası göçmenlerin istekleri dışında kamplarda tutulduğunu savunan grup, "Moria kamp değil hapis" ve "Mülteciler kardeşimizdir" şeklinde sloganlar attı.

Bir grup göçmen ise kampın dikenli tellerine yaklaşarak gösteriye destek verdi.

Çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteri olaysız şekilde sona ererken, göçmenleri fotoğraflamak isteyen foto muhabirleri polis tarafından uzaklaştırıldı.

Yarın sabah saatlerinde adaya gelecek olan Papa, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras eşliğinde Moria kampını ziyaret edecek ve göçmenlerle yemek yiyecek.

- Moria'da göçmenlerin güç durumu

Midilli'de Türkiye ve AB arasındaki mutabakatın yürürlüğe girmesinin ardından Moria kampında tutulan göçmenlerin durumları ise alarm veriyor.

Yaklaşık 2 bin kapasiteli kampta 4 bine yakın göçmen kalırken, kalacak yer bulunmamasından dolayı göçmenler çadırlarda veya sadece battaniyeleriyle uyuyor.

Kampta kalan göçmenlerden edinilen bilgiye göre, yemek azlığından dolayı yemek dağıtımı sırasında göçmenler arasında zaman zaman kavgalar çıkarken, temizlik ihtiyaçları güçlükle gideriliyor.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığıyla mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı. 4 Nisan'da uygulamaya giren mutabakata göre, Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına 20 Mart'tan itibaren geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kişiler adalardaki kayıt-kabul merkezlerinde tutuluyor. Bu kimselerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor. Suriyeliler ise Türkiye'deki kamplara yerleştirilecek ve her bir geri getirilen göçmene karşılık Türkiye'deki kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine gönderilecek.

Papa'nın Midilli ziyareti öncesi gösteri

Papa'nın Midilli ziyareti öncesi gösteri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.