Para-tekvandoculardan 10 Madalya

Para-tekvandoculardan 10 Madalya
- İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Türk sporcular 4'ü altın 10 madalya kazandı


ANKARA (AA) - Para-Tekvando Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'nı 10 madalyayla tamamladı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dünya Tekvando Federasyonu tarafından, İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen şampiyonada Türk sporcular, 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya elde etti.

Türk Milli Takımı, 19-20 Ekim'de yapılan ve 59 ülkeden 263 sporcunun katıldığı organizasyonda, 15 erkek, 8 kadın sporcuyla mücadele etti. Para-Tekvandonun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na alınmasının ardından yapılan ilk şampiyonada 10 madalya kazanan milli takım, genel klasmanda Rusya'nın ardından ikinci oldu. Şampiyonada 3. sırayı Moğolistan aldı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, takımı kutlayarak, "Engelli sporcularımız yine ülkemizin gururu olmayı başardı. Kendilerine şans verildiğinde neler yapabildiklerini bir kez daha gösterdiler. 59 ülkeyle katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada kürsüye ambargo koyduk ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda ne kadar iddialı olacağımızı gösterdik. Başarıda emeği geçen tüm antrenörlerimizi, sporcularımızı ve sporcularımızın ailelerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada madalya kazanan sporcular şöyle:

Altın: Mehmet Serkan Serpici (K42, 75 kilo), Ayşe Dudu Karatay (K42, +58 kilo), Şeyma Nur Emeksiz (K43, +58 kilo), Nurgül Bilek (K42, 49 kilo)

Gümüş: Mehmet Sami Saraç (K42, 61 kilo), Yaşar Sami Gökbaba (K42, +75 kilo), Mahmut Bozteke (K44, 61 kilo)

Bronz: Ali Can Özcan (K44, 61 kilo), Osman Yalt (K43, 75 kilo), Meryem Betül Çavdar (K44, 49 kilo)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.