Para-tekvandonun 2020 Yol Haritası Belli Oldu

Para-tekvandonun 2020 Yol Haritası Belli Oldu
- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda para-tekvando branşında, kadın ve erkeklerde 3'er sıklette madalyalar dağıtılacak- Oyunlarda, 72 para-tekvandocu madalya mücadelesi verecek


ANKARA (AA) - 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda para-tekvando branşında madalya dağıtılacak sıkletler belirlendi.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dünya Tekvando Federasyonu (WT) Yönetim Kurulu toplantısı, İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirildi.

WT Başkanı Chungwon Choue başkanlığında yapılan toplantıya WT Yönetim Kurulu Üyesi olan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de katıldı.

Tekvandonun dünya üzerinde daha çok tanıtılması ve yaygınlaşması için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikirlerin masaya yatırıldığı toplantıda, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na dahil edilen para-tekvando branşının yol haritası çizildi.

Buna göre, illk kez paralimpik oyunlarında yer alacak para-tekvando branşında, kadın ve erkeklerde 3'er olmak üzere toplam 6 sıklette madalyalar dağıtılacak.

K43 ve K44 kategorilerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkacak kategoride kadınlarda 49, 58 ve artı 58, erkeklerde ise 61, 75 ve artı 75 kilolarda madalyalar verilecek.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda 72 para-tekvandocu madalya mücadelesi verecek.

- "Hedefimiz, Tokyo'da ülkemize madalyalar kazandırmak"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, toplantının ardından yaptığı açıklamada, artık 2020 planlarını daha somut hale getireceklerini ifade etti.

Dünyada para-tekvandoya en çok destek veren federasyonlardan biri olduklarına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"İlk günden beri para-tekvando paralimpik oyunlarında yer alacak gibi çalıştık ve planlama yaptık. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında her zaman kürsüde kendimize yer bulduk ve çok sayıda şampiyonluklar elde ettik. 2020 kriterlerinin belli olmasıyla beraber yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Uzun bir süredir bunun çalışmalarını yapıyorduk. Artık bunu daha somut hale getireceğiz. Yetenekli sporcularımız var. Bu alanda sporcu sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. İlk kez 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda yer alacak para-tekvando branşında ülkemize madalyalar kazandırmak en büyük amacımız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.