Para ve şöhreti yönetemezsiniz  

Para ve şöhreti yönetemezsiniz  
İşadamı Feyzullah Ertaş, PUSULA TV’nin konuğu olurken, planlama, tasarruf ve tüketim üçgeninde dikkat çekici açıklamalar yaptı. Ertaş, “Para ve şöhreti yönetemezsiniz, bunlar kontrol edilemez” dedi

İşadamı Feyzullah Ertaş, PUSULA TV’de hafta içi saat 11.00-12.00 saatleri arasında Karatay Şehir Parkı’ndan canlı olarak yayınlanan Uğurlu Gündem isimli programa konuk olup, deneyimli gazeteci Uğur Özteke’nin sorularını samimiyetle yanıtladı. Sohbete işadamlı Ertaş’ın Konya’nın gururu olan LYS Şampiyonu Fulya Akkaya’ya sahip çıkmasına ilişkin soru ile başlandı. Akkaya’ya hem maddi destek hem de manevi destekte bulunan Ertaş, “

500 tam puan almak inanılmaz bir başarırdır. Görme engelli olan ve matematik sorularını bile hatasız yapan bu kızımızın elinden tutulması gerekir. Aileyle irtibata geçtik. Dünya iyisi annesi Berlin Hanım ve Şeker Fabrikasında çalışan babasıyla tanıştık. Bana göre bin yıldır böyle bir veli çıkmamıştır. İnanılmaz bir özveri var. İlkokul mezunu bir annenin, görme engelli olan kızıyla birlikte verdiği mücadele takdire şayandır. Ben yaşam boyu, elimde imkan olduğu müddetçe bu kızımızın arkasında durmayı kendime vazife olarak görüyorum” dedi.

GELECEĞE İYİ HAZIRLANMALIYIZ

Güvenli yarınlar için sağlam altyapı ve geleceğe yönelik planlamanın önemine de dikkat çeken, “Ülkemizde altyapı çok zayıf. Para ve şöhret kontrol edilemez. Altyapın da yoksa mahvedersin. Topluma bakıyoruz. Arabalar, evler, stok fazlalıkları var. Diğer yandan Türkiye’nin dış borcu 500 milyar dolar, özel sektörün borcu 230 milyar, yine 80 milyon insanımızın banka borçları ise 540 milyar TL çıkıyor. Üretmeden harcarsak bunun sıkıntıları bir şekilde ortaya çıkar. Üretmek ve yarınlar için iyi planlamalar yapmamız lazım. Biz doğalgazın yüzde 96’sını İran ve Rusya’dan alıyoruz. Bugün Ortadoğu sıkıntılı. Bir sıkıntıda biz NATO’dan yani Amerika’dan yana olacağız. İran ile Rusya ise diğer safta kalacak. Doğalgazı nereden alacağız? Bugün bakın evlere; kömür deposu yok, soba bacası yok. Yarına dair hiç bir hesaplama yok. Geleceğe iyi hazırlanmalıyız” diye konuştu.

DEVLERİ KONYA’YA GETİRMELİYİZ

Konya’nın iyi bir yatırım sahası olduğuna da dikkat çeken Feyzullah Ertaş, büyük yatırımcıların şehre çekilmesi gerektiğinin de altını çizerek, “İstanbul ve diğer sanayi şehirlerindeki yatırımlar artık Anadolu’ya kayıyor. Kırklareli Dereköy’den tutun da herkes buyana geliyor. Bizim de bu süreci iyi yönetim devleri buraya getirmemiz gerekiyor. Bu noktada STK’lara, iş dünyasına, şehri yönetenlere görev düşüyor. Önemli olan organize bölgelerinde fabrika sahaları satmak değil, uzun vadeli planlamalarla büyük işadamlarını Konya’ya çekmeliyiz” dedi.

whatsapp-image-2017-08-23-at-11.02.15.jpeg

AVM’LER BÜYÜK TEHLİKE OLABİLİR

Toplumun kanayan yaralarından birisinin de alım gücü düşük bireylerin, tüketim çılgınlığına kapılıp alamayacakları ürünlere yönelik arzu duyması ve akabinde istenmeyen olaylarla karşı karşıya kalması olduğunu da söyleyen Ertaş, “Konya büyüyor, inanılmaz yatırımlar yapılıyor. 4. organize bitti, 5. organize’ye geçiliyor. Konya otomotiv yan sanayisinde çok iyi durumda ve neredeyse Bursa’yı yakaladı. Hızlı bir büyüme var ama altyapı sıkıntılı. Bugün sanayinin, iş dünyasının en önemli sıkıntısı yetişmiş eleman. Bu jenerasyon yokluğu görmedi. Bir de

alışveriş merkezleri akıl almaz tehlikeli. Asgari ücretle yaşayan birisi, çocuklarını alıyor gidiyor, geziyor ama bu kez de çocuklar orada lüks mağazalardan alışveriş yapanları görüyor. O büyülü atmosfere kapılan çocuklar bunu elde etmek için farklı yollara giriyorlar. Onun için dikkatli olmalıyız. Altyapımız yoksa, alım gücümüz yoksa göstermemek gerekir” şeklinde konuştu.

YOLLARIMIZDA 730 ÇEŞİT ARAÇ VAR

Toplumdaki tüketim çılgınlığına ve savurganlığa da özel bir parantez açan Ertaş, “Ülkemiz araç mezarlığına dönüştü. 730 çeşit araç var. Caddelerde yan yana birbirine benzeyen araç kalmadı. Güney Kore son 50 yılda dünyanın 10. büyük ekonomisi olmuş. Buraya eğitimle, tasarrufla geldiler. Seul’de 20 yıldır inşaat yapılmıyor. Beğenmediğimiz Kuzey Kore’de okuma oranı yüzde 99. Onun için dikkat etmek gerekiyor. Şehre bina yapmak çok kolay. İstanbul’a gidiyorsun 2 ay sonra tekrar gittiğinde tanıyamıyorsun. Ama altyapı büyük sıkıntılı. Bu kez de ne küçük şasede, depremde, selde büyük sıkıntı oluşuyor” dedi.   

AYAĞIMIZI YORGANA GÖRE UZATMALIYIZ

Mehmet Akif’in “Sarılmadan en ufak bir işinde esbâba, Muvaffakiyete imkân bulur musun acaba? Hamâkatin aşıyor hadd-i i’tidâli, yeter! Ekilmeden biçilen tarla nerde var? Göster!” dizelerini okuyup, emeğin önemini de vurgulayan Ertaş, “Başarı çok kolay. Sadece plan yapmak ve bu plana uymak çok önemli. 10-15 değil, 100-200 yıllık planlar yapılmalı.

Ayağımızı yorgana göre uzatmamız gerekiyor. Bugün harcama çok yüksek. Tüketim çılgınlığı ve tasarruftan uzak bir yaşantı var. Devletin milyarlarca lira harcadığı bu yollarda Murat 124’te gidiyor, Jaguar’da. Onun için müsriflikten uzak durmalıyız. Yarınlar için hep birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. 

 

 

  

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.