Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Paralel eliyle paralelle mücadele!

Paralel eliyle paralelle mücadele!

2001 yılıydı. AK Parti Karatay Gençlik Kolları’nda sıkı çalışmalar ve toplantılar yapıyorduk. Küçüğüm diye üyelik kaydımı yapamamışlardı. Lakin deli gibi üye bulmaya gayret ediyor, toplantılarda dinlediklerimi kapı kapı başkalarına aktarmaya çalışıyordum. Milli görüş geleneğinden gelmiş ailemle bile kimi zaman bu çalışmalarım yüzünden karşı karşıya geliyordum. 3 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala bulduğum onlarca üye, sandık müşahitleri vs. ile dönemin teşkilat başkanı tarafından parmakla gösterilir hale gelmiştim. Mesele davaydı. Erdoğan’dı. Aşktı…

Sonra mı? Belki ilerde yazarım şimdilik bileceğiniz; birkaç yıl sonra başlayan gazetecilikle birlikte parti işlerine kökten ara verdik.

Bu girizgâhı AK Parti’nin genetik kodlarına hâkim olduğumuzu bilin diye yazdım. Zira bugün ‘dönülmez akşamın ufku’na doğru bir yolculuk yapılıyor.

Paralel ile mücadelede belirlenen ana kriterlere bir bakın: 17/25 Aralık 2013’ten sonra, çocuğunu okullarından almamak, Bankasya’da hesabı olmak, gazete aboneliğine devam etmek, bunların iş dernekleri ya da sendikalarına üyeliğe devam etmek, himmet vermek, kurban vermek vs. Tabi bunların dışında şüphe duyulanları da alın deniliyor.

 

Peki size kripto paraleller ile ilgili belirlenebilmiş yeni kriterlerden bahsedeyim mi?

Kripto paralellerin tarifi: FETÖ örgütünün bankasında hesap açtırmamışlar, ailesinden birini bu okullara göndermemişler, hiçbir sendika ya da iş örgütü üyelikleri yok, gazete almamışlar, himmet ve kurban da vermemişler…

Günlerdir konuştuğumuzu bugün yeni gördü birileri! 2011-12’de Paralelin Konya Basın imamı Endüstri Meslek lisesinden bir öğretmendi. Hem de motor öğretmeni motor! Gerisini siz anlayın!

Cumhurbaşkanı’nın, Genel Kurmay Başkanı’nın ensesine kadar sokulan bir örgütten bahsediyoruz. Hayatları tedbir olmuş kripto bir örgütten. Allah aşkına yukarıda saydığımız kriterleri “yumurta ağza gelmeden iş yapmayan insanlar” dışında kim bırakır.

Böyle Fetöcü mü avlanır?

Düşünelim. Fetö avını kim yapacak? Polis, istihabarat, asker sonra kim işlem yapacak adliye mensupları daha sonra da hapishane süreci müdürler gardiyanlar infaz koruma memurları vs.

Öncelik kesinlikle buralar olmalı. Peki şuan ne yapılıyor? Çevreden merkeze doğru ilerleme. Doğru olan merkezden çevreye!

Çok acı bir şey yazayım. Bu insanlarla uğraşırken tespit edilenleri zırt yukarıdan bir siyasiden gelen telefonla salıveriyorsunuz. Neden? O adam bizden diye elbette! Ya da bir şeyleri kapamak için! Adaletli olun adaletli!

Komedi şeklinde güleceğiniz örnekler verebiliriz. Hayatında Paralelin FETÖ’nün baş harfini bilmeyen insanlar bugün görevlerinden alınıyor. Alınanların hepsi hatalı mı kesinlikle hayır! %90 doğru. Eyvallah, ya %10 ne olacak?

Ben bunları söyleyince bizim gelenekten bazı ağabeyler kızıyor. Şehitlerimizi gazilerimizi dillerine alıp kurunun yanında yaş da yanacak elbet diyorlar. Ee o zaman güzel Rabbim de hiç adalet terazisi kurmaz biraz günaha bulaşan herkesi cehennemine atıvermez miydi ağam?

Fethullan Gülen denilen sahte mehdiyi böyle rezil bir hale sokan ne? Binlerce masum hakkında kurdurduğu komplolar, aldığı ahlar değil mi?

Mazlumun ahı indirir şahı demişler. Bu söz boşa değil dostlar!

Konya’da tepebaşı kime dokunabildiniz? Kurumlarda, belediyelerde kritik isimleri alıp sorgulayıp ucu başka yerlere dokununca neden bıraktınız?. Neden? AK Parti il ve ilçe teşkilatlarınız sütten çıkmış ak kaşık mı?

Kim ne derse desin bugün doğruları yazmazsak yarın olacaklardan bizler de mesul olacağız. Rabbim imkân verdiyse biz mükellefiyetimizi yerine getirelim.

Bu işi başımıza saranlar temizleyecek. Lakin böyle komedi yollarla değil! Önce kendilerinden başlayacak. Cumhurbaşkanımız dışında bir siyasinin masum olduğuna inanmıyoruz. Bir tek o mücadele verdi bugüne kadar. 17/25’ten sonra desteğini kesmeyen belediyeler, siyasiler, köşe başı başkanlar, orada bilmem neresini kurtarma telaşında olacak, aşağıda dört gariban yandım Allah yanacak!

Bu hain darbe girişimi bizim vatanımıza yapıldı. Ve biz bu vatanın öz çocuklarıyız. Darbe temizliğine yukarıdan başlamazsak aşağıda çok canlar yanacak. Ve bu yanan canlar öyle bir ah edecek ki sonu hiç de iyi olmayacak.

Birileri artık uyanıp paralel ile gerçek mücadeleye ne zaman başlayacak? Zira şimdi yapılan skor tabelasını ne kadar artırırsak o kadar tatmin olacağız parodisinden başka bir şey değil!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR