Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Paralelci Akademisyenler

Paralelci Akademisyenler

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılıp işlerine son verilen akademisyenler ile görev aldıkları üniversitelere baktığınızda; paralel yapının fikri altyapısının FETÖ’ye ait 17 üniversiteyle birlikte nasıl oluşturulduğu ortaya çıkıyor.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, “Paralel yapının fikri altyapısı 1990’larda, ABD’den gelen bir takım kripto akademisyenler tarafından Boğaziçi ve ODTÜ çatısı altında oluşturuldu. Boğaz- içi, Galatasaray, Bilgi, Işık, Koç, Sabancı, Yeditepe, kambersiz düğün olur mu, Gülen’in bütün üniversiteleri, Ankara’da Hacettepe, Ortadoğu, Bilkent, Başkent Üniversitesi bu tür projelerin yapıldığı merkezler oldu..” diyor. 

 

***

“FETÖ/PDY” soruşturması çerçevesinde açığa alınan Selçuk Üniversitesi’nden 53, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden ise 39 akademisyenin ilişiği, 1 Eylül 2016 tarihi itibariyle kesildi. Yerimin darlığı sebebiyle sadece profesör unvanlı kişilerin isimlerini kamuoyunun bilgisine sunuyorum:

Selçuk Üniversitesi: Yüksel Özbay, Yunus Çengeloğlu, Yaşar Şen, Süleyman Türk, Refik Uyanöz, Ömer Ulukapı, Mikail Altan, Mehmet Akif Çukurçayır, Kadir Ceylan, İsmet Duran, İbrahim Ercan, Hilmi Cevdet Altınyazar, Hasan Serdar Gergerlioğlu, Hakkı Gökbel, Durmuş Bozkurt, Bülent Oran, Bora Öztürk, Aydın Güzeloğlu, Atiye Nilgün Öztürk, Alim Gür, Abdullah Demir, Ahmet Duran.

Necmettin Erbakan Üniversitesi: Sadık Büyükbaş, Melih Cem Börüban, Mehmet Yeniterzi, Mehmet Yazıcı, Mehmet Emin Sakarya, Mehdi Yeksan, Kürşat Uzun, İsmail Şahin, Hasan Haluk Dülger, Hasan Gök, Hasan Ali Yüksekkaya, Dursun Yağız, Ali Murat Sümbül, Ahmet Yeşildağ, Ahmet Afyon.

MEB’LE İLİŞİKLERİ KESİLENLER

“FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında Konya’da, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimlerde açığa alınan ve kamu görevlerine son verilenlerin en son rakam 973 kişi.

Bunlar arasında Konya Büyükşehir’den maarif müfettişleri Cafer Duman, Harun Turanoğlu  var. Sırasıyla Selçuklu İlçesi’nden 301 kişi, Karatay İlçesi’nden 150 kişi, Meram İlçesi’nden 130 kişi, Ereğli İlçesi’nden 97 kişi, Akşehir İlçesi’nden 66 kişi, Beyşehir İlçesi’nden 47 kişi ve Seydişehir İlçesi’nden 42 kişinin görevlerine kesin olarak son verildi.

BREZİLYA HALKI VE REFERANS

Brezilya’da halk toplu taşıma zammını protesto etmek için sokaklara dökülmüş.

Resimlerde de görüldüğü üzere sokağa dökülen Brezilya halkı, Türk bayraklarıyla yürüyor ve bayrak üzerindeki “haydi Brezilya” yazısı dikkat çekiyor.

Brezilya’da halk, büyükşehirler dahil pek çok şehirde kitleler halinde meydanları doldurarak bu zammı protesto etmişler. Bunu yaparken de 15 Temmuz'u “referans” alırcasına hareket etmişler. 15 Temmuz’da bizim halkımızın işgale karşı çıkarak meydanları doldurmaları diğer mazlum milletlere de örnek teşkil ediyor olması güzel bir şey.

MİLLİ GURURUMUZ

İlk silahlı İnsansız Hava Aracımız Bayraktar göreve başlamış. Vatanımıza ve devletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Amerika, Avrupa ve diğer emperyalist ülkeler piyonları olan terör örgütlerinin alayını içten ve dıştan üzerimize sürünce; cennet vatanımızı savunmak için neler yapılabileceğini dost düşman herkese böylece gösterdik.

Kendi uçak gemimizi, uçağımızı, tankımızı (Altay), helikopterimizi, füzemizi yapacak teknik donanıma sahip olarak mühendislerimize büyük görevler düşüyor.

AZİZİM DİYOR Kİ…

Her gün terörle yatıyor ve şehitlerimize uyanıyoruz.

En son şehidimiz ise; Hakkari/Çukurca’da kahpe terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan operasyona katılan Lâdikli Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar, soyadı gibi Sonsuzluğun Sahibi’ne uçtu! Şehid Yunus Emre’ye Allah’tan rahmet diliyorum.

Mekanı cennet olur inşaâllah.

Son söz yine Yunus’un:

“Her dem yeni doğarız

Bizden kim usanası.”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR