Paranız çöpe gitmesin!

Paranız çöpe gitmesin!
Altın piyasasında görülen artış sonrası vatandaşlar gram altına yönelince sahte altın satıcıları vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Altın piyasasında görülen artış sonrası vatandaşlar gram altına yönelince sahte altın satıcıları vatandaşların korkulu rüyası oldu. Dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Baki Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Arif Oğraş, “Vatandaşlar hiçbir şekilde elden altın almasın” dedi.

“DOLANDIRICILAR ARTTI”

Altında görülen ani artışların ardından dolandırıcılar da fırsat kollamaya başladı. Dolandırıcıların son dönemde arttığını ifade eden Baki Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Arif Oğraş, “Altın piyasasında dönem dönem ani yükselişler görülmekte bu sebeple dolandırıcıların sayısında da bir artış gözlemledik. Yatırımcılar bu mevsimlerde yaza hazırlık yapmaya başladı bu fırsatı kollayan dolandırıcılara karşı vatandaşlar çok dikkatli olmalı, yatırımlar çöpe gitmesin” ifadelerini kullandı.

ELDEN ALTIN ALMAYIN

Sahte ya da düşük ayarlı altınlara karşı dikkat edilmesi gereken unsurları anlatan Oğraş, “Sahte altın o kadar düzgün ve inandırıcı bir şekilde yapılıyor ki halkımıza tavsiyemiz dışarıdan, elden hiçbir şekilde altın almasınlar. Herhangi bir kuyumcudan aldıklarında da öncelikle o kuyumcuya güvenmeli. Güvenmedikleri bir an, şüpheli bir durum olursa alışverişten mutlaka vazgeçilmeli. Geri dönüşünü düşünerek altınlarını almalılar. Bu iki unsura çok dikkat edildiği zaman bir sıkıntı yaşanmaz” dedi.x

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.