Paris Ve Londra Ekonomik İşbirliğini Artırma Kararı Aldı

Paris Ve Londra Ekonomik İşbirliğini Artırma Kararı Aldı
İki kent arasında inovasyon öncelikli yatırımların karşılıklı olarak kolaylaştırılması için görüş birliğine varıldı

PARİS (AA) - Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Londra Belediye Başkanı Sadık Han, iki kent arasında ekonomik işbirliğini artırma kararı aldı.

Hidalgo ve Han, iki kent arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda alınacak önlemleri görüşmek üzere bugün Paris’te bir araya geldi.

Görüşmede, İngiltere‘nin Avrupa Birliği üyeliğinden çıkması durumunda da yeni fırsatlar çerçevesinde işbirliğinin geliştirilmesi görüşü benimsendi.

Paris Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki kent arasında inovasyon öncelikli yatırımların karşılıklı olarak kolaylaştırılması için görüş birliğine varıldığı bildirildi.

İki belediye, karşılıklı olarak yatırım yapacak şirketlerde çalışanların lojman sorununda yardımcı olacak ve yine iki kenti bağlayan tren seferlerinde bu çalışanlara özel tarifeler uygulanacak.

Turizm sektöründe de iki kent arasında işbirliğinin gelecek yıldan itibaren artırılması kararlaştırıldı.

Dünyada en fazla turist ağırlayan kentlerin başında gelen Paris ve Londra, bu alanda daha ileriye gidebilmek amacıyla kaynaklarını birlikte değerlendirme görüşünü benimsedi. Bu çerçevede, iki kentin turizm büroları yakın işbirliği ve eş güdüm içinde çalışacak.

Paris Belediye Başkanı Hidalgo, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Paris ve Londra aynı değerleri ve hedefleri paylaşıyor. İki başkent birlikte, dünyadaki diğer şirketlerin cazibe merkezi olmak istiyor. Bu sayede Paris ve Londra hem istihdam yaratacak hem de ekonomik büyümeye katkı sağlayacak." dedi.

Londra ve Paris arasında her zaman olumlu ve dinamik ilişkiler olduğunu kaydeden Hidalgo, İngiltere’nin AB’den çıkışının iki kent arasındaki güçlü ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

Londra Belediye Başkanı Han da "Londra ve Paris dünyanın iki büyük kenti, bu işbirliği hepimiz için faydalı olacak. İşbirliğimizin getireceği fırsatlar ve avantajlar kesinlikle göz ardı edilemez. "ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.