Paris'te eski araçlara trafik yasağı

Paris'te eski araçlara trafik yasağı
Paris'te hava kirliliğinin azaltılması için 1997 öncesine kayıtlı araçlar, sabah saat 8.00 ile akşam 20.00 arasında trafiğe çıkamayacak

Fransa'nın başkenti Paris'te hava kirliliğinin azaltılması için uygulanan plan çerçevesinde 1997 yılı öncesine kayıtlı araçlara trafik yasağı başlatıldı.

Paris Belediyesi tarafından alınan karar kapsamında, 1 Ocak 1997 öncesine kayıtlı özel otomobiller ve 1 Haziran 1999'dan önce alınmış motosikletler sabah saat 08.00 ile akşam 20.00 arasında Paris merkezde trafiğe çıkamayacak.

Trafiğe girdiği tespit edilen eski araç sahiplerine ise her giriş başına 35 avro ceza kesilecek. Eski aracını bırakan sürücülere ise belediye toplu ulaşımda indirim uygulayacak.

Konuya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, dünyada her yıl 7 kişiden 1'inin hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlattı. Hidalgo, dünyadaki birçok şehirde olduğu gibi kirliliği engellemek için harekete geçtiklerini ve benzer tedbirleri almaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.