Paris'te EURO 2016 alarmı

Paris'te EURO 2016 alarmı
Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'e bir dilekçe yazarak Eyfel Kulesi çevresinde kurulacak taraftar alanının kapatılmasını istedi

Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'e bir dilekçe yazarak Eyfel Kulesi çevresinde kurulacak taraftar alanının kapatılmasını istedi.

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde yeni önlemler masaya yatırıldı.

Paris Emniyet Müdürlüğü, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’e bir dilekçe yazarak kentteki stadyumlarda maç oynanan günlerde taraftar alanlarının kapatılmasını istedi.

Le Point dergisinde yer alan habere göre, söz konusu talep, Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot tarafından Bakan Cazeneuve'e iletildi. Cadot, maçların başkent Paris'teki stadyumlarda oynandığı günlerde, Eyfel Kulesi’nin bulunduğu Champ-de-Mars'taki taraftar alanlarının kapatılmasını talep etti.

Kentteki güvenlik güçlerinin yorgun olduğunu ve beklenilen yüksek derecede güvenliği sağlamayı garanti edemeyeceğini bildiren Cadot, terör saldırısı ve çıkabilecek kavgalara karşı bu şekilde önlem alınması gerektiğini savundu.

Cadot, Paris'te Parc de Princes ve Stade de France'da maçların oynanacağı günlerde taraftar alanında alkollü içkilerin satışının serbest olacağını, bu nedenle güvenliği sağlamanın daha da zorlaştığını vurguladı.

EURO 2016 resmi sponsorları arasında alkollü içkiler üreten bir firma olduğunun altını çizen Cadot, mevcut şartların kendilerini taraftar bölgesini kapatma fikrine götürdüğünü belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.