Paris'te Trene Silahlı Saldırı

Paris'te Trene Silahlı Saldırı
Fransa'dan dün akşam saatlerinde bir saldırı haberi geldi. 368 yolcusuyla Paris - Amsterdam seferini yapan trende kalaşnikoflu bir kişi saldırı hazırlığındayken, Amerikalı 2 asker tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay Fransa'da akşam saatlerinde Paris - Amsterdam seferini yapan hızlı trende yaşandı.26 yaşında ve Fas kökenli olduğu belirtilen saldırgan, tuvalette kalaşnikof silahının şarjörünü dolduruyordu.O sırada trende yolcu olarak bulunan 2 Amerikalı asker sesi duydu. Saldırgana tuvalletten çıkar çıkmaz müdahale ederek etkisiz hale getirdi.Ancak saldırgan birine silahla diğerine ise cebindeki maket bıçağıyla saldırdı. O iki askerin de durumu ağır.Saldırıda bir kişi de hafif olarak yaralandı. Saldırganın herhangi bir terör örgütüyle bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Gözaltına alınan zanlının poliste kaydı olduğu ve çantasında çok sayıda silah ve kesici alet olduğu tespit edildi.Fransa içişleri bakanının açıklamasına göre Fransa'nın anti terör birimleri olayı soruşturuyor. Bakan "2 askerin müdahalesi korkunç bir felaketi önledi" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.