Paris'teki terör saldırısının bir zanlısı İspanya'da yakalandı

Paris'teki terör saldırısının bir zanlısı İspanya'da yakalandı
Paris'te geçen yıl Yahudilere ait markette 5 kişiyi öldüren teröriste silah tedarik ettiği gerekçesiyle aranan Fransız vatandaşı Denive, İspanya'nın Malaga kentinde yakalandı

MADRİD (AA) - İspanyol polisi, Ocak 2015'te Paris'te Yahudilere ait bir markette 5 kişiyi öldüren Amedy Coulibaly adlı teröriste silah tedarik etmek suçundan aranan Antoine Denive adlı Fransız vatandaşının Malaga'da yakalandığını duyurdu.

İspanyol haber ajansı EFE'nin terörle mücadele polisine dayanarak verdiği haberde, hakkında uluslararası arama ve tutuklama emri bulunan 27 yaşındaki Denive'in Malaga'nın Rincon de la Victoria kasabasında bir evde olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Eve bu sabah düzenlenen operasyonda Denive ile o sırada yanında olan ve silah kaçakçılığı yaptıkları belirtilen iki Sırp'ın gözaltına alındığı açıklandı. Aramalarda çok sayıda sahte kimliğe, başka bir kişiye ait olan ve geçerliliği bulunan bir pasaporta ve çok sayıda belgeye el konulduğu kaydedildi.

Operasyonun İspanya ile Fransa'nın güvenlik ve adli makamlarının işbirliğinde yapıldığı, Denive'in Madrid'deki Ulusal Mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.