Parka "kağıt" uçakların 3 boyutlu resimlerini çizdiler

Parka "kağıt" uçakların 3 boyutlu resimlerini çizdiler
Üniversite öğrencileri Sefa Karaca, Selin Keleş ile Merve Karateke, AÜ Havacılık Parkı'na kağıt uçakların 3 boyutlu resimlerini çizdi

Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Sefa Karaca, Selin Keleş ile Merve Karateke dünyaca ünlü sokak resmi sanatçısı Alex Maksiov'u örnek alarak AÜ Havacılık Parkı'na "kağıt" uçakların 3 boyutlu resimlerini çizdi.

Havacılık Parkı'nda üç boyutlu "kağıt uçak" çalışması yapan AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi Sefa Karaca, AA muhabirine, projenin Maksiov'u 3 boyutlu olarak parka çizdiği ilk Türk sivil uçağı "VECİHİ XIV"ü örnek alarak başladığını söyledi.

"Kağıt uçak" çiziminin 5 gün sürdüğünü ifade eden Karaca, "Dünyaca ünlü sokak resmi sanatçısı Alex Maksiov'un örnek aldık. Onun yanında bazı teknikleri öğrendik. Kimseden yardım almadık ve projemizi bitirdik. Üç boyutlu bir resim çizim çalışmasının zor olduğunu gördük. Güzel Sanatlar Fakültesinde okuduğumuz için boyama aşamasında fazla zorluk çekmedik." diye konuştu.

Karaca, üç boyutlu resim çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.