Ulaş İnbaşı

Ulaş İnbaşı

Parke ciddiyet, mücadele ister

Parke ciddiyet, mücadele ister

Torku Konyaspor Basketbol, Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor karşısında beklemediği bir yenilgi aldı.

Ligde sıralamayı belirleyecek maçlardan biri olan karşılaşmanın ciddiyetini sanırım Torku Konyaspor’lu basketbolcular tarafından fark edilmemiş olacak ki, parkede ruh yoktu.

Maça konuk takım 7-0’lık seriyle başlarken, rakibini içeriden vurması gereken Torku Konyaspor, pas trafiğinde akıl almaz bir şekilde hatalar yaptı.

İçeriye indirilen her top, top kaybı olarak yeşil-beyazlıların hanesine yazıldı.

Topu içeriye indiremeyen yeşil-beyazlılar, zorlama dış atışlarla maça ortak olmaya çalıştı. Yüzdesiz atan Torku Konyaspor, bir türlü maçın içine giremedi.

Maç içerisinde birçok kırılma noktası vardı. İkinci periyotta farkı azaltan Torku Konyaspor, rakibini yakaladığı anda sorumluluk almak isteyen oyuncuların zorlama şutları, penetreleri, hep savunmadan geri döndü.

Hafta sonu Torku Konyaspor, sadece 5 dakika basketbol oynadı. Daha önce de birkaç kez bahsetmiştim; yeşil-beyazlılar, 40 dakika boyunca iyi basketbol oynamadığı sürece maç kazanamaz. Rotasyon darlığı, oyuncu profili idare ederek kazanma şansını ortadan kaldırıyor.

Yeşilgiresun karşısında üçüncü periyodun son bölümünde oynanan oyun dışında Torku Konyaspor, ciddiyetten uzak bir görüntü içindeydi. Bu bölümde de yapılan iyi savunma, taraftarın gazı oyuna önemli bir etki yaptı. Sadece bu kadar.

Torku Konyaspor yaşlı bir takım evet kabul, dar bir rotasyonla oynuyor ki Yeşilgiresun karşısında 7 kişi parkeye çıktı, buna da kabul ama yeşil-beyazlıların idare etme, ciddiyetsiz oynama şansı yok. Bunun dersini sanırım Yeşilgiresun karşısında aldılar.

Maç sonunda koç Aziz Bekir, “Sorumluluk benim” dedi. “Ben eksik yapıyorum sanırım bir şeyleri” dedi. Her ne kadar oyuncularını korumak istese de maçın en büyük problemi parkede yaşanıyordu. Bazen oyunu kontrol edemediğiniz zamanlar olur. Aynen öyle oldu; Aziz Bekir ne dese de ne çizse de parkede başka oyun vardı. Topu alan penetre etti, top dağılmadı, pas trafiği hiç yoktu.

Yeşilgiresun maçı geride kaldı, kaybedilmiş bir maç olarak Torku Konyaspor hanesine yazıldı. Parkedeki oyun, yardımlaşma, pas dağılımı kötüydü. Daha kötüsü de var aslında.

Bu takımın yaş ortalaması yüksek, rotasyonu dar. 7 kişilik rotasyonla oynanan maç 4 oyuncu 30 dakikanın üstünde sahada kalmış. Bunu her maç bu oyuncular kaldıramaz. Elbette bir yerde düşecek bu oyuncular ki Yeşilgiresun karşısında hem fiziksel hem mental düşüş yaşandı.

Takımın rotasyonuyla ilgili bir şeyler yapılmazsa hemen her maç kabus görerek, oynayacağımız kesin. Parkeye çıkan her oyuncudan yüksek verim alınamayan maçların kazanılması zor.

Şimdiden söyleyelim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ulaş İnbaşı Arşivi
SON YAZILAR