Parkinson hastası kız kardeşlerin dayanışması

Parkinson hastası kız kardeşlerin dayanışması
Çorum'da parkinson hastası 60 yaşındaki Nurdane Arapoğlu ile 50 yaşındaki kardeşi Gülten Özçubukçu, zorlukları birlikte aşıyor

ÇORUM (AA) - Çorum'da parkinson hastası kardeşler Nurdane Arapoğlu (60) ile Gülten Özçubukçu (50), karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen örgü, kolye ve çanta tasarlayarak yaşama tutunuyor.

Buharaevler Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yaşayan Arapoğlu ve kardeşi Özçubukçu, verdikleri yaşam mücadelesinde birbirlerine destek oluyor.

Arapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise yıllarında yaşadığı sorunlar nedeniyle parkinson hastalığına yakalandığını ve yaklaşık 28 yıl evden çıkamadığını, bir odada yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Babası ve üvey annesinin vefatının ardından kardeşiyle yaşamaya başladığını ifade eden Arapoğlu, "Kardeşimin eşi vefat edince babamdan kalan evde beraber yaşamaya başladık. Kardeşim bana sahip çıktı. Ailem benimle hiç ilgilenmemişti. Hiç konuşamıyor ve yürüyemiyordum. Bazı komşularımın da yardımıyla ablam beni doktora götürdü. Tedavinin ardından yürümeye ve konuşmaya başladım" diye konuştu.

Yaşadığı sıkıntılara rağmen hayata tutunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Arapoğlu, kardeşinin de aynı hastalıkla mücadele ettiğini belirtti.

Arapoğlu, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladığını, ayrıca hastalığına rağmen el işiyle uğraştığını vurgulayarak, örgü işleri yaptığını ve kolye tasarladığını aktardı.

Bazı yardımseverler sayesinde valilik tarafından tekerlekli sandalye hediye edildiğini belirten Arapoğlu, kardeşiyle birbirlerine destek olup zorlukları aştıklarını kaydetti.

Parkinson hastası Gülten Özçubukçu da yaşama azimlerini hiçbir zaman yitirmediklerini söyledi.

Kardeşine her konuda destek olduğunu ifade eden Özçubukçu, "Benim rahatsızlığım ablama göre daha az. Ablam yürürken zorluk çekiyor. Tek başına dışarı çıkamıyor. Ben kendisine yardımcı oluyorum" dedi.

Kullanılmayan elbiselerden çanta tasarladığını dile getiren Özçubukçu, "Rahatsızlığımıza rağmen el işleri ve tasarımlar yaparak vakit geçiriyoruz. Özellikle kardeşimin hastalığı ileri düzeyde olmasına rağmen kolye ve örgü tasarımları yapmasına herkes çok şaşırıyor" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.