Uğur Özteke

Uğur Özteke

Partilerin Belediye Meclis Üyeleri Açıklanmışken

Partilerin Belediye Meclis Üyeleri Açıklanmışken

Sade vatandaşı değil ama partileri ve partilileri yakından ilgilendiren Belediye Meclis üyelerinin listesini salı akşamı geç saatlerde AK Parti, MHP ve SP açıkladı.

Mesela CHP’nin ise itiraz süresinin ardından listesini açıklayacağını öğrendik.

Allah için eğri oturup doğruyu söylemek gerekirse bu isimler işinde gücündeki sade vatandaşı hiç mi hiç ilgilendirmez. Dahası biz gazetecilere şu anda 5 yıldır görev yapan 10 meclis üyesinin adını söyle desen zor söyleriz. Ama meclis üyesi olabilmek parti içinde gözü yükseklerde olan partililer için çok önemlidir. Tabii bu noktada sözümüz iyi niyetli şehrini ve partisini seven meclis üyelerinin dışındakilere.

Listeler açıklanır açıklanmaz o akşam telefonlarımız daha çok çalmaya başlamıştı. Arayanların 10 tanesinden 9’u umduğunu bulamayanlardandı. Partisi fark etmiyordu ama 9’u AK Partili idi. Bunlar kızgındı. Öfkeliydi. Kendi ilçelerindeki meclis üyelerinin ufuksuzluğundan, tahsil derecelerinin yetersizliğinden söz ediyorlardı. Biz pek çoğunu tanımıyorduk ama öfkeli ve sitemkar partililere hep “peki” diyorduk.

Bizim bildiğimiz AK Parti bu konuda çok titiz ve seçici davranmaya çalışmıştı. Mesela bu isim listeleri üzerinde son olarak en seçici çalışmayı da Tahir Başkan yapmıştı. Elbette herkesi memnun etmek mümkün değildi ama bizim için de açıklanan listede sürpriz isimler olduğu gibi, tahsilinden geçmişine şehir adına bildiğimiz birkaç süper ismin de “süzme partili!” olamadığı için taç çizgisi dışında kaldıkları idi.

Bu noktada yapabileceğimiz tek şey şehir için daha iyi ve güzel olabilmek adına çooook dua etmek.

Ha geçtiğimiz dönem deve dişi gibi güçlü ve Konya’ya ve partiye faydalı olduğuna inandığımız bazı meclis üyelerinin ise bu kez partiye niye müracaat bile etmediklerini de hâla öğrenemedim.

EĞİTİMDEN GÜZEL BİR DUYUM ALDIK

Beden Eğitimi öğretmeni dostlarımızdan son günlerde hep şikayet dinliyoruz. Bu öğretmenlerimizi toplum yanlış yorumluyor. Bence kendileri de kendilerini tam olarak ifade etmekte zorlanıyorlar. Bu insanların derdi iki saatlik ders ücreti değil. Ama kendileri açısından sıkıntı bir süreçte oldukları da çok net.

Neyse biz gelelim eğitimde güzel bir bilgiye. Konya’ya ikinci Fen Lisesi projesi kabul edilmiş. Selçuklu’da 2014-2016 yıllarında tamamlanması planlanan 32 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonlu Fen Lisesi projesi için son onay alınmış. Ayrıca Konya için 2016 yılında bitirilmesi tasarlanan projeler arasında ise Selçuklu için 12 derslikli ve spor salonlu Spor Lisesi, 32 derslikli Sağlık Meslek Lisesi, 40 ek derslikli Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 24 derslikli 300 öğrenci kapasiteli pansiyonlu Anadolu Lisesi, Ereğli’de 300 öğrencilik İmam Hatip Lisesi Pansiyonu, Seydişehir’de 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Ek Binası, Beyşehir’de 24 derslikli 200 öğrenci kapasiteli Anadolu İmam Hatip Lisesi Ek Binası, Akşehir’de 200 kız öğrenci kapasiteli Fen Lisesi Öğrenci Pansiyonu ve Çumra’ya da 16 derslikli İmam Hatip Lisesi varmış.

Bu okullar Konya’mızın inşallah eğitimdeki çıtasını yukarılara taşıyacaktır.

Bugün olmaz ama önümüzdeki günlerde eğitim konusunda özellikle de Belediye Başkan adaylarımıza eğitim konusunda, vatandaşın okul yaptırması konusunda belki de hiç kimsenin söylemediği, söyleyemediği bir acı gerçeği buradan söylemek isteyeceğim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar kulaklarına gözlerinden daha fazla inanırlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaldırımlardaki taşları yapbozdan vazgeçtiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR