Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Passo Rezalet

Passo Rezalet

 

Sevgili okurlarımız, bugün ne Konyaspor’u ne Başakşehir’i yazmayacağımı önceden belirtmek isterim.

Türk futboluna yapılabilecek en büyük ihanetin passo kart olduğunun farkına geç de olsa vardım. Hani tok açın halinden anlamazmış ya başımıza gelmeden biz de anlamadık, hep iyi yanlarını görmeye çalıştık. Ancak yüzlerce insanın stadyum gişelerinde mağdur kaldığını, parasıyla rezil olduğunu görünce anladım. Kendi payıma, faydalı olabilecek yeniliklere açık kısımlarını gördüğüm için, tüm taraftarlardan özür dileyerek başlamak istiyorum yazıma…

Cumartesi günü, şehrimizin futbol ve basketbol maçlarını izlemek için arkadaşlarla kendimize plan yaptık. Futbol maçı için saatler öncesinden stadyuma gelmemize rağmen turnikede yüzlerce taraftar gibi bizim de kartımızda “geçersiz kart” ibaresi çıktı. Passolig yetkililerinin ve passolig projesinin rezaleti burada başladı. Kartı arıza çıkaran taraftarlar büyük umutla koşa koşa gişelere dönüş yaptılar, tabi biz de aynı şekilde, gişelerin yolunu tuttuk. Ancak kendimize muhatap bulamadığımız gibi buradan da bizi tekrar turnikelere yönlendirdiler. Bu arada bizler bir yandan Passolig’in müşteri hizmetlerinde kendimize muhatap ararken diğer taraftan stadyumda sağa sola koşmaya devam ettik. Emniyet güçleri gişeye, gişeciler turnikeye derken on kez falan geldik gittik. Tabi maç bu esnada başladı. İnanın sahadaki birçok futbolcudan çok efor sarf ettik ama hala dışardayız.

Gişelere son bir kez gittik ve tek geçişlik pass kart verdiler. Bu kez turnikede “tanımsız kart” dediler, çıldırmak işten bile değildi. Bu arada müşteri temsilcisi telefonda beyefendi kombine biletiniz tanımlı görünüyor demez mi! İşte bu, hem bardağı taşıran son nokta oldu hem isyan ettiğimiz an…  Hem de bu sistemin ne kadar rezalet olduğunun kanıtı. Çünkü benim kartımda kombine bilet yüklü değildi. Bu arada ilk yarı bitti ikinci yarı başlamak üzere elinde joker kartla bir kişi çıktı geldi, meğer beyefendi içerde maç izlermiş. 2 saattir ortalıkta olmayan yetkili ilk yarı bitmese gelmeyecek, dışardaki mağdur kalan yüzlerce insan umurunda mı? Çocuğunu alıp maça getiren kapıda kalan baba umurunda mı? Maça girmediği için kartını sinirlenip kıran onlarca taraftar umurunda mı? Birde geçerken pişkin pişkin  bana demez mi passo karttaki siz misiniz diye yanımda arkadaşlarım olmasa bu kadar olay üzerine ben karakolluk, şahıs hastanelik olacaktı. Buradan kimseye küçümseme hakaret etme gibi bir hakkım yok ama insanları bu kadar mağdur etmeye ne hakkınız var. Emniyet güçlerine ve gişedeki bilet kesen çocuklara lafım yok. Elindeki imkanlarla işlerini yapmaya çalışıyorlar.

Türk futboluna taraftar gelmiyor diye laflar etmeyin. Taraftar geliyor! Siz zorluk çıkarıp içeriye almıyorsunuz. Oldu olacak bu kadar rahatsızsanız ligi süresiz tatil edin olsun bitsin.

Maç bitti hemen yan tarafta basketbol maçına bilet alıp içeri girmemiz salonun 1 pota arkası hariç dolu olmasına karşı 5 dakika sürdü ne kadar güzel, passo kart rezaleti yok, bilet var huzur var. Aldıkları galibiyetten ötürü ikide iki yapan basketbol takımımızı tebrik ederim.

Futbol maçı mı? İzleyemedik ki ne yazayım… Passo Rezalet …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR