Pastırmaya 'gramlık' ilgi

Pastırmaya 'gramlık' ilgi
Ramazanın yaklaşmasıyla vatandaşlar tarafından talep gören pastırma, kilogram fiyatının 110 lira olması nedeniyle gramlık tercih ediliyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pastırma, kilogram fiyatının 110 lira olması nedeniyle vatandaşlar tarafından genellikle gramla satın alınıyor.

Tekirdağ'da şarküteri çalışanı Mevlüt Koçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın yaklaşmasıyla birlikte satışlarda bir hareketlilik yaşandığını söyledi.

Özellikle pastırmaya karşı yoğun talep olduğunu ancak az miktarlarda satıldığını ifade eden Koçak, "Ramazanın yaklaşmasıyla birlikte pastırma satışlarımız yaklaşık 2 kat arttı. Ancak, kilogram fiyatı 110 lira olan pastırmayı vatandaşlar az miktarda almayı tercih ediyorlar. Genellikle 100 - 400 gramlık miktarlarda satışını yapıyoruz." dedi.

Ramazanda fiyatlarda büyük bir artış yaşanmayacağını ifade eden Mevlüt Koçak, "Ramazan yaklaşması nedeniyle pastırma fiyatında çok artış olmadı. 5 lira fark geldi sadece ama bu pek bir artış sayılmaz. Şu anda zaten pastırma stoğu yapıldı ramazanda fiyatlarda artış olacağını zannetmiyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.