PATİ FEST 2016 Köpek Güzellik Yarışması düzenlendi

PATİ FEST 2016 Köpek Güzellik Yarışması düzenlendi
Beykoz Belediyesi ile Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği iş birliğiyle düzenlenen PATİ FEST 2016 Köpek Güzellik Yarışması'nda, aralarında sahiplenilen sokak köpeklerinin de olduğu 19 köpek yarıştı

PATİ FEST 2016 Köpek Güzellik Yarışması, Beykoz'da gerçekleştirildi.

Beykoz Belediyesi ile Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği iş birliğiyle bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinlik, Beykoz Göksu Evleri Tepesi etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, program öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmayı dernek gönüllüleriyle düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülen çalışmaların bir parçası olduğunu aktaran Öztürk, "Yarışacak hayvanların çoğu sokak köpeklerinden oluşuyor. Dolayısıyla sokakta bulduğumuz, bakıma muhtaç ve yaralı olan hayvanlarımızı alıp tedavi ediyoruz. Bu konuda belediyemiz gönüllülerle ciddi çalışmalara imza atıyor." dedi.

Öztürk, sokaklarda bulunarak belediyeye ait barınağa yerleştirilen ve bakımları yapılan yaklaşık 18 bin hayvan bulunduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Barınakta bakıma muhtaç ampute hayvanlarımız da var. Alanımız çok geniş ancak gücümüz belli bir noktada yetmese bile gönüllülerimizin verdiği destekle bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Belediye olarak bu konuda ciddi kaynak aktardığımızı söyleyebilirim. Bugün çoğunlukla sahiplendirdiğimiz hayvanlar, ayrıca sahipli olan hayvanlar yarışacak. Biz burada insanlarla hayvanların aynı ortamı paylaşabileceğini anlatmalıyız. Yarışmamız da geleneksel hale geldi. Bu yıl 3'üncüsünü düzenliyoruz ve başarılı olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinliğin daha çok duyurulmasını ve etkinliğin başarısının devam etmesini umut ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.