Pedallar en prestijli tur için dönecek

Pedallar en prestijli tur için dönecek
Yol bisikletinin en önemli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun 103'üncüsü yarın başlayacak

Yol bisikletinin en önemli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun 103'üncüsü yarın başlayacak.

İtalya Bisiklet Turu ve İspanya Bisiklet Turu ile yol bisikleti sezonunun "grand tour" (büyük tur) diye adlandırılan en önemli üç yarışından biri olan, 1903'ten bu yana düzenlenmesinden dolayı turların en eski ve prestijlisi kabul edilen Fransa Bisiklet Turu, bu yıl 2-24 Temmuz tarihlerinde 103. kez organize edilecek.

Fransa'daki Mont Saint-Michel adasından başlayacak yarışın ilk etabı, 2. Dünya Savaşı'nda Almanya karşısındaki müttefiklerin çıkarma yaptığı Normandiya bölgesinde düzenlenecek. Tur, 9. etapta İspanya'nın Aran bölgesine, 9 ve 10. etapta ise Andorra topraklarına uğrayacak. 23 gün sürecek 3 bin 519 kilometrelik mücadele, 16 ve 17. etaplarda da İsviçre'nin başkenti Bern'den geçecek.

9 düzlük, 9 dağ, bir tepe, 2 bireysel zamana karşı olmak üzere 21 etaptan oluşan turun 9, 12, 17 ve 19. etaplarındaki 4 zirve finişi, tırmanış uzmanı isimlerin mücadelesine sahne olacak. Başkent Paris'e gelmeden önceki 20. etap, barındırdığı 4 tırmanış bölümüyle sarı mayo için iddiası bulunan isimlere, son bir atak için imkan tanıyacak.

Hilenin önüne geçmek için termal kamera
Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI), 2016 Dünya Kros Bisiklet Şampiyonası'ndaki 23 yaş altı kadınlar yarışında bisikletine elektrikli motor taktığı için Belçikalı Femke Van den Driessche'ye 6 yıl men cezası vermesi sonrası, Fransa Bisiklet Turu organizatörleri de bu konudaki tedbirleri arttırdı.

Fransa Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Thierry Braillard'ın başkanlığında toplanan heyet, muhtemel bir teknolojik hilenin tespit edilebilmesi için termal kamera sisteminin kullanılmasına karar verdi. Fransa Atom Enerjisi Kurumu tarafından geliştirilen sistem sayesinde, bisikletlerdeki mekanik anormallikler saptanabilecek. Termal kameralar, motosikletler, yol kenarları, başlangıç ve bitiş noktalarına yerleştirilecek.

"Sarı mayo" için 3 favori
Fransa'da 1900 yılında kurulan L'Auto gazetesinin basıldığı kağıdın renginden dolayı 1919'dan beri genel klasman liderine verilen "sarı mayo" için Sky Takımı'ndan Büyük Britanyalı Chris Froome, Movistar'dan Kolombiyalı Nairo Quintana ve Tinkoff'tan İspanyol Alberto Contador'un yarışması bekleniyor.

2013 ve 2015 şampiyonu Froome, Herald Sun Turu'nda birinci olarak girdiği sezona çok iyi devam etmese de geçen ay düzenlenen Criterium du Dauphine'i kazanarak iddiasını ortaya koydu. İki şampiyonluğunda da büyük yardımı olan Richie Porte'un BMC takımına transferi, Froome'u etkileyecek. Fakat 31 yaşındaki bisikletçi, Geraint Thomas, Sergio Henao, Vasil Kiryienka, Mikel Landa, Mikel Nieve, Wout Poels, Luke Rowe ve Ian Stannard'dan oluşan takım arkadaşlarına çok güveniyor.

Zirveyi zorlaması beklenen diğer isimler arasında Richie Porte, Tejay van Garderen (BMC), Thibaut Pinot (FDJ), Fabio Aru (Astana) ve Romain Bardet (AG2R La Mondiale) bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.