PEGIDA Dresden'de turizmi olumsuz etkiledi

PEGIDA Dresden'de turizmi olumsuz etkiledi
Kenti ziyaret eden yerli turist sayısı azaldı

BERLİN (AA) – İslam ve göçmen karşıtı “Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) oluşumunun ortaya çıktığı Dresden kentini ziyaret eden yerli turist sayısının azaldığı bildirildi.

Dresden Marketing (DMG) şirketinin genel müdürü Bettina Bunge, yaptığı açıklamada, Dresden’de 6 yıl sonra ilk kez turist sayısında azalmanın görüldüğünü belirtti.

2015’te bir önceki yıla göre kentte toplam geceleme sayısının yüzde 3 oranında gerileyerek 4,3 milyon olarak gerçekleştiğini ifade eden Bunge, kente gelişlerinin de yüzde 2,3 oranında düştüğünü kaydetti.

Özellikle Almanya içinden kente gelen turistlerde geceleme sayılarının düştüğüne işaret eden Bunge, bu rakamın 2015’te bir yıl öncesine göre yüzde 5,1 gerileyerek yaklaşık 3,4 milyon olduğunu söyledi.

Bu düşüşün PEGIDA etkisinden kaynaklandığını ve yabancı düşmanlığı söylemlerden dolayı Dresden’in imaj kaybı yaşadığını ifade eden Bunge, “Sektör temsilcilerinden bildiğimiz, insanların bu dönemde bilinçli bir şekilde Dresden’e gelmemeye karar verdiğidir” dedi.

Bunge, Almanya dışından gelen ziyaretçi sayısında ise artış görüldüğünü belirterek, 2015 yılında ülke dışından gelenlerin geceleme sayısının yaklaşık 900 bine yaklaştığını, bu sayının 2014’e göre yüzde 6,1 oranında artış gösterdiğini kaydetti.

PEGIDA hareketi, ilk eylemini 20 Ekim 2014'te Dresden'de düzenlemiş, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla 12 kişi tarafından organize edildiği öne sürülen bu gösteriye 350 kişi katılmıştı. Pazartesi günleri yapılan gösterilere katılanların sayısı sürekli artarak ocak ayı ortasında 25 bine çıkmıştı.

Almanya dışında ve ülkenin diğer kentlerinde de yabancı düşmanı gruplara ilham kaynağı olan PEGIDA hareketini taklit eden oluşumlar ortaya çıkmış, Berlin’de BAERGIDA, Köln’de KOEGIDA, Münih’te BAGIDA, Leipzig'de LAGIDA gibi benzer gruplar kurulmuştu.

PEGIDA oluşumu Dresden’de pazartesi günleri gösterilerine devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.