PEGIDA üyeleri İngiltere'de yürüdü

PEGIDA üyeleri İngiltere'de yürüdü
PEGIDA hareketinin İngiltere şubesi, aşırı sağcı hareketin Avrupa çapında aldığı gösteri kararı kapsamında Birmingham’da yürüyüş düzenledi

LONDRA (AA) - PEGIDA hareketinin İngiltere şubesi, aşırı sağcı hareketin Avrupa çapında aldığı gösteri kararı kapsamında Birmingham’da yürüyüş düzenledi.

"Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin İngiltere şubesi üyeleri, PEGIDA UK, Birmingham'da yürüdü.

Birmingham Uluslararası Tren İstasyonu'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yalıtılmış bir yol boyunca yakındaki fuar alanına yürüdü.

Göstericiler, Müslümanlara karşı sözleriyle tartışma yaratan ABD'nin başkan aday adaylarından Donald Trump'ın resimlerini ile "Trump haklı" yazılı dövizler taşıdı.

Grubun liderliğini eski Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) üyesi siyasetçiler Paul Weston ve Anne Marie Waters ile İngiliz Savunma Birliği (EDL) adlı aşırı sağ örgütün kurucusu Tommy Robinson yaptı.

PEGIDA UK'nin kurucusu olan Robinson, Nisan ayı itibarıyla her ayın birinci günü benzer gösteriler düzenleyeceklerini açıkladı.

PEGIDA gösterisi olaysız sona ererken, Birmingham kent merkezinde de PEGIDA karşıtı bir gösteri düzenlendi.

Hareketin gösteri için seçtiği Birmingham, İngiltere'de Müslüman nüfusun en yoğun bulunduğu şehir. Londra'nın ardından ülkenin ikinci büyük şehri olan Birmingham’da 2011 sayımına göre Müslümanlar 234 bin kişi ile nüfusun yüzde 21,85’nin teşkil ediyor.

PEGIDA hareketi, üyelerinin, "vatanseverler günü" ilan ettikleri bugün, aralarında Varşova, Tallinn, Prag, Graz, Bratislava, Amsterdam ve Dresden’in de yer aldığı 14 Avrupa kentinde, "Avrupa'nın İslamlaşmasına karşı” sokağa çıkacağını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.