"Pehlivan-ElekTrak" Karadağ'da

"Pehlivan-ElekTrak" Karadağ'da
Trakya Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği "Pehlivan-ElekTrak" isimli elektrikli araç Podgorica'da tanıtıldı

PODGORICA (AA) - Trakya Üniversitesi Tasarım Proje Topluluğu öğrencilerinin oluşturduğu Pehlivan Solar Team üyeleri tarafından geliştirilen "Pehlivan-ElekTrak" isimli elektrikli araç, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da tanıtıldı.

Başkentteki Elektrik ve Elektronik Fakültesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Görenlerin ilgisini çeken elektrikli aracın tanıtımı için 9 Nisan'da Edirne'den yolan çıkan Pehlivan Solar Team üyeleri, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Bosna Hersek'in ardından Karadağ'a geldi.

Pehlivan Solar Team üyeleri tarafından yerli otomobil projesine altyapı oluşturmak için tasarlanan "Pehlivan-ElekTrak", 3 kilovat saatlik bataryası ile 120 kilometre menzile sahip.

Karadağ'daki fakültede gerçekleştirilen sunumun ardından, Elektrik ve Elektronik Bölümü'nde okuyan öğrencilere aracın görsel tanıtımı da yapıldı.

Pehlivan Solar Team, dört tekerlekli ve iki kişilik bir otomobil olan "Pehlivan-ElekTrak" adlı aracın tasarımına 2015 yılında başladı. Pehlivan Team tarafından tasarlanıp üretilen elektrikli aracın gövdesi karbon kompozitten oluşmakta ve ağırlığı 240 kilogram.



"Pehlivan-ElekTrak" Karadağ'da

"Pehlivan-ElekTrak" Karadağ'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.