Pej Strazburg Adaylarını Tanıttı

Pej Strazburg Adaylarını Tanıttı
Fransa'da haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerine katılacak Eşitlik ve Adalet Partisi (PEJ), Strazburg ve çevresindeki seçim bölgelerinde yarışacak adayları için tanıtım toplantısı düzenledi

STRAZBURG (AA) - Fransa'da Türklerin ve yabancıların siyasete katılmasını teşvik etmek için kurulan Eşitlik ve Adalet Partisi (PEJ), haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde yarışacak adaylarını tanıttı.

"Sesini yükselt" sloganıyla milletvekili genel seçimlerine hazırlanan PEJ, Strazburg ve çevresindeki seçim bölgelerinde seçmenin karşısına çıkacak 6 adayının tanıtımını yaptı.

PEJ Genel Başkanı Şakir Çolak, aday tanıtım toplantısı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Strazburg ve çevresinde yer alan 9 bölgeden 7 aday gösteriyoruz. Bu akşam bu bölgedeki adaylarımızı tanıttık. Pazar gününden itibaren Jura, Cote d’Or ve Yonne bölgelerinde yarışacak adaylarımızı tanıtarak yola koyulduk. Buralarda üçer aday gösteriyoruz." dedi.

Fransa genelinde 51 adayın PEJ adına yarışacağını belirten Çolak, "Tabii bu tanıtımlar Fransa genelinde devam edecek. Perşembe günü Mulhouse'da olacağız, Mulhouse ve çevresindeki 6 bölgede yarışacak adaylarımızı tanıtacağız." ifadelerini kullandı.

Fransa'da mevcut ana akım siyasi partilerin seçmenin ve göçmen kökenli yurttaşların taleplerine yanıt vermediğine değinen Çolak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı seçimlerinde görüldüğü gibi vatandaş aşırı sağ bir aday ve bilinmeyenlerle dolu tartışmalı biri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Marine Le Pen ve Emmanuel Macron'dan birini seçmek zorunda oluşumuz zaten Fransa'nın içinde bulunduğu durumu gayet iyi anlatıyor. Bir aylık bir süremiz var ve bu sürede elimizden geldiği kadar yanlışları, hataları, haksızlık ve adaletsizlikleri haykıracağız. Sloganımız 'sesini yükselt' şeklinde ve bize katılan herkesi seslerini yükseltmeye davet edeceğiz."

Tanıtım toplantısına Strazburg ve çevresinde bulunan seçim bölgelerinden adaylığını koyan Salih Çağlar, Can Tezcan, Saber Hajem ve Feridun Ulusoy katılarak konuşma yaptı.

Fransa'da Macron ve Le Pen'in yarıştığı cumhurbaşkanı seçiminin sonucu pazar günü belli olacak. Ardından ise 11 ve 18 Haziran'da milletvekili genel seçimleri düzenlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.