Uğur Özteke

Uğur Özteke

“PEKİ YETKİLİLER KONVOYLARI GÖRMÜYORLAR MI?”

“PEKİ YETKİLİLER KONVOYLARI GÖRMÜYORLAR MI?”

Bugün izninizle üç ayrı konuya değineceğiz.

ABDÜSSETTAR YARAR

MÜDÜRÜN ÇİLESİ

Dün öğle saatlerine kadar görüştüğümüz ya da takip etmeye çalıştığımız programlardan birisi de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün bu yıl 14. sü düzenlenecek olan Uluslararası Mistik Müzik Festivali’nin tanıtım programı idi.

Programı ve detaylarını gazetemizden internet sayfalarımızdan takip etmişinizdir. İnşallah PUSULA WEBTV’de programı her gün sizlere zaman zaman canlı olmak üzere yayınlayacak. Biz işin orasında değiliz.

Sadece bu program ile ilgili birkaç detayı sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Bu festival Abdüssettar Müdürün Müdürlüğü döneminde başlamış ve 4. festival sonrası görevinden ayrılmış. Demek ki biz bir işin temelini sağlam atarsak ve yaptığımız işin doğruluğuna inanırsak şimdi bu uluslar arası festivalin 14. sünü de yaparız inşallah. Yine küçük bir detay bu festival tamamen sponsorlarla yapılıyormuş. Bu dört gün için Konya’mıza Amerika, Norveç, İran, Almanya başta olmak üzere toplam bin yabancı katılıyormuş. Bin yabancı 4 gece kalıyor demek Konya turizmi için 4 bin gece demek değil mi?

Ve Sayın Yarar’da kendilerine bu konuda destek veren Rixos Hotel, Sufi Turizm, Mini Tur, Farma Tur, Net Elektronik ve OMP’ye özellikle teşekkür ediyordu.

Bunlar güzel detay ama benim canımı sıkan ve müdürün demediği bir detayı daha yazalım mı?

Biz bu işin 14. sünü yapıyoruz diye seviniyoruz ya kimse kusura bakmasın da Allah’ın Fas’ı 24. Mistik Festivali’ni yapıyormuş.

Neyse siz de benim gibi canınızı sıkmayın.

Bizim festival şu anda dünyanın en iyi 8. festivali olma başarısını elde etmiş.

Hey maşallah derken, Konya’yı yöneten etkili ve yetkili büyüklerimize rica ediyoruz ne olur şu işe de bir omuz verseniz.

NENE HATUN PARKI

SAKİNLERİNİN İSTEKLERİ

Şehir merkezinde en gözde en ses getiren yerlerden birisidir Nene Hatun parkı. Burada birde şehrin tüm yürüyen ve koşanlarının oluşturduğu bir grup vardır. Gerçekten de biz bunları takip ederken yoruluyoruz. Bu ekip önce belediyeye teşekkür ediyordu. Çünkü buranın tartan koşu yolu belediye tarafından yenilenmekte imiş. Bu teşekkürlerini başkana ve ekibine iletken grup daha sonra şöyle bir sorunlarını dile getirerek yardım talebinde bulunuyorlardı;

“Bizler bu parkın sakinleri ve sporcuları olarak başkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Ama burada bir problem var.  Oda tuvalet. Buna da büyüklerimiz bir çözüm bulurlarsa kendilerine minnettar kalırız. Bilindiği gibi burada ki tek tuvalet caminin tuvaleti. O da bu tuvaleti görevliler canları ne zaman istiyorlarsa o zaman açıyorlar. Bizler ise her sabah haftanın 7 günü 06 ile 08 arasında antrenman yapmakta yürümekte ve koşmaktayız. Ve bu saatlerde de tuvalet hep kapalıdır. Spor yapan grup kadını erkeği ile 40 ve 70 yaş grupları arasındadır. İnanın bu insanlarımız çok büyük bir sıkıntı ile karşı karşıyalar. Şu bina;

foto-1-360.jpg

Yıkılıyor.

Bunu yıkma yerine acaba uygun bir tuvalet yapılabilir mi?

Bu sorunumuza dahası insanlık durumuna bir çözüm bulunursa yöneticilerimize minnettar kalacağız.” 

 

DÜĞÜN KONVOYLARINDAN

FIRÇA YEDİK HABERİNİZ OLA

Dün sabah saat tam 05.29’da şöyle bir not bize telefonumuz aracılığı ile ulaşıyordu;

“Abi günaydın.

Bugün yazını yine zevkle okudum. Düğünlerde silah atmak havaya sıkmak utanç verici. Eyvallah.

Peki adı düğün konvoyu alıp bu ad altında görgüsüz bir şekilde kırmızı lamba ihlali yapmak ters yolu kapatmak.. gibi bir sürü kural dışılığı yetkililerimiz görmüyor mu? 

Bu kul hakkı değil mi?

Zaten trafik ayrı bir çile.

Pazarları işkence.

İnanın insan olarak komaya giriyoruz. Bu iyi biline”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne kadar hazin bir çağda yaşıyoruz, bir önyargıyı ortadan kaldırmak atomu parçalamaktan daha güç.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalarımızın gelişigüzel tramvay yoluna atlayıp hem kendi hem de tramvaydaki yolcuların güvenliğini tehlikeye atmadığımız zaman daha iye ADAM oluruz.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR