Pence, Akıncı İle Telefonda Görüştü

Pence, Akıncı İle Telefonda Görüştü
ABD Başkan Yardımcısı Pence, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile telefonda görüşerek İsviçre'de yeniden başlayacak Kıbrıs müzakerelerine ABD'nin verdiği desteği vurguladı

WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile telefonda görüşerek, 28 Haziran'da İsviçre'de yeniden başlayacak müzakerelere ABD'nin desteğini dile getirdiği bildirildi.

Beyaz Saray, Pence ile Akıncı arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Başkan Yardımcısı, İsviçre'de yeniden başlayacak BM gözetimindeki müzakereler noktasında ABD'nin desteğinin altını çizdi." ifadesine yer verildi.

Ayrıca Pence'in, KKTC ile Rum yönetimi arasında, "tüm Kıbrıs halkının yararına olacak iki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyon olarak Kıbrıs'ı yeniden birleştiren bir anlaşma üzerinde mutabakata varılması" umudunu dile getirdiği kaydedildi.

BM gözetiminde yürütülen Kıbrıs müzakereleri, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile gözlemci olarak Avrupa Birliği'nin katılımıyla 28 Haziran'da İsviçre'de tekrar başlayacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.