Pensilvanya'ya parça parça altın sevkiyatı davası

Pensilvanya'ya parça parça altın sevkiyatı davası
FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında İzmir'de örgüt adına faaliyet gösteren ve Pensilvanya'ya parça parça altın sevkiyatı yaptıkları iddia edilen sanıklar hakkında açılan davanın görülmesine başlandı

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İzmir'de örgüt adına faaliyet gösteren ve Pensilvanya'ya parça parça altın sevkiyatı yaptıkları iddia edilen sanıklar hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 3 tutuklu sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik kontrolünün ardından savunma yapan sanıklardan Semih S. FETÖ ile hiç bir bağının bulunmadığını altın kaçırma işiyle ilgisinin olmadığını sadece çalıştığı kuyumcunun Buca'daki şubesinden Bornova'ya altın götürdüğünü ileri sürdü.

Kayıtlı bulunduğu ikamette ele geçirilen terör örgütü lideri Fetullah Gülen'e ait kitaplarla bir ilgisinin olmadığını savunan Semih S, Mehmet Eldem'e ait adreste hiç oturmadığını, alkollü iken polise verdiği ifade sırasında o adresi verdiğini iddia etti.

Sanık Furkan Ç. ise çocuk giyimi üzerine ailesine ait İzmir'de 5 ayrı mağazanın bulunduğunu bu iş yerlerinin tadilat işleriyle kendisinin uğraştığını ve Mehmet Elden'in eşinin de bu durumdan haberdar olduğunu evlerinin tadilatı için kendisinden yardım istediğini anlatarak FETÖ ile ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Sanık Ahmet İ'de kendisinin de geçmiş dönemlerde kuyumculuk yaptığını, Mehmet Eldem'in 2 dükkanının bulunduğunu ve kendisine yardımcı olması noktasında talebi olduğunu söyledi. Ahmet İ. de FETÖ ile ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Bazı tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan 3 sanığı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar vererek duruşmayı yeni tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ağustos'ta düzenlediği operasyonda Semih S, Ahmet İ. ve Furkan Ç'yi gözaltına almış, 3 şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

Operasyonda aranan firari şüphelilerden Mehmet Eldem'e ait Eldem Kuyumculuk isimli iş yerinde de yüklü miktarda has altın ele geçirilmiş, tutuklanan 3 zanlının örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça altın sevkiyatı yaptığı tespit edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.