Pentagon skandalı doğruladı!

Pentagon skandalı doğruladı!
ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kobani'ye gönderilen ve boş araziye düşen iki paket yardımdan biri imha edildi, biri IŞİD'in eline geçti" denildi.
Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, "Dün hedefi şaşıran bir paketin imha edildiğini duyurmuştuk. Bu olaydan sonra gönderilen yardımları bir daha gözden geçirdik. Bunun sonucunda, ikinci bir paketin daha yanlış yere düştüğünü ve muhtemelen düşmanın eline geçtiğini tespit ettik" dedi.
 
Warren, 26 paket yardımın ise Suriyeli Kürtlere ulaştığını sözlerine ekledi.
 
 
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından gönderilen ve ABD uçakları tarafından Kobani'deki YPG mevzilerine önceki gün sabaha karşı bırakılan silah yardımının bir kısmının yanlışlıkla IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye düştüğü iddia edilmişti. IŞİD militanları tarafından çekilen ve video paylaşım sitelerinde yayınlanan bir görüntüde de paraşüt ile bölgeye bırakılan koliler görülüyor.
 
18 HAVA SALDIRISI DAHA
 
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM), terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.
 
CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye'deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçaklarıyla 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak'taki hedeflere, 12 hava saldırısında bulunduğu belirtildi.
 
Suriye'deki saldırıların Kobani yakınlarında düzenlendiği, IŞİD'in muharebe mevzileri, binası, lojistik merkezi ve 2 aracının imha edildiği ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.