Pentagon'dan 'Türk Askeri İllegal' Sözüne Yalanlama

Pentagon'dan 'Türk Askeri İllegal' Sözüne Yalanlama
ABD Savunma Bakanlığı, DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian'a atfedilen 'Türk askerinin Irak'taki varlığı illegal' şeklindeki ifadenin "açık bir şekilde ve tamamen yalan" olduğunu bildirdi

WASHINGTON (AA) - Pentagon sözcülerinden Matthew Allen, DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian'a atfedilen 'Türk askerinin Irak'taki varlığı illegal' şeklindeki sözlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Allen, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, koalisyonun sözcülerinden Albay Dorrian'a atfedilen sözlerin "açık bir şekilde ve tamamen yalan" olduğunu ifade etti.

Albay Dorrian'ın böyle bir ifadeyi kullanmadığını vurgulayan Allen, "Kendisi brifinglerinde bu tür bir ifadeyi hiç kullanmamıştır; onun sözleri yanlış yorumlanmış olmalı." dedi.

Açıklamada, Albay Dorrian'ın Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığı ile ilgili konularda özellikle yorum yapmamaya dikkat ettiğini vurgulayan Allen, Amerikalı komutanın bu konuda Türkiye ile Irak arasında diplomatik diyalog görevinin bulunduğunu hatırlattı.

Allen, "Biz, bu konunun Türkiye ve Irak hükümetleri arasında çözümlenecek diplomatik bir konu olduğuna inanmaya devam ediyoruz ve meselenin çözümünde diyalog yolunu destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hakan Çopur

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.