Perde açılıyor

Perde açılıyor
Atiker Konyaspor taraftarının huzuruna Beşiktaş maçıyla çıkıyor. Yeşil-beyazlılar, 100 gün sonra taraftarı önünde şampiyon apoletli Beşiktaş karşısında galibiyet arayacak. Temsilcimiz Beşiktaş ile oynadığı son üç maçı da kazandı

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 2. hafta karşılaşmasında evinde son şampiyon Beşiktaş’ı konuk ediyor. Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş galibiyetiyle kapatan yeşil-beyazlılar, sezonun ilk iç saha maçını aynı rakibiyle açıyor. Sezonun açılış maçını Çaykur Rizespor deplasmanında yapan Konyaspor, eksikliklere ve kötü oyununa rağmen 1 puanla ayrılmayı başarmıştı. Temsilcimiz, bugünkü zorlu Beşiktaş maçını kazanarak ligdeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasındaki mücadele, saat 21.45’te Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak. Zorlu maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

LİG TARİHİNDE 31. KEZ

Atiker Konyaspor ile Beşiktaş bugün yapacakları maçla lig tarihinde 31. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 30 maçta temsilcimiz üstünlük sağlayamadı. Geride kalan maçlarda yeşil-beyazlılar, 4 galibiyet, 9 beraberlik alırken, 17 karşılaşmadan da boynu bükük ayrıldı. Lig maçlarında Konyaspor 25 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 58 gole engel olamadı. Bu arada iki takım arasındaki 30 lig maçından Konyaspor 11'inde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.

SON 3 MAÇIN GALİBİ KONYASPOR

Güçlü rakibi Beşiktaş’ı yenmekte zorlanan Atiker Konyaspor, geçtiğimiz sezon oynanan 4 maçın 3’ünü kazanmayı bildi. Yeşil-beyazlılar, rakibiyle Türkiye Kupası çeyrek final maçında eşleşmişti. İlk maçı 2-1, rövanş karşılaşmasında ise 1-0 kazanan Konyaspor, Beşiktaş’ı kupadan elemeyi başarmıştı. Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in son maçında da rakibini evinde ağırlamış ve 2-1 kazanmıştı.

EN FARKLI MAÇ

Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 4 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti.

KOCAMAN, GÜNEŞ’TEN ÜSTÜN

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın Şenol Güneş’e karşı üstünlüğü göze çarpıyor. Tecrübeli çalıştırıcı Aykut Kocaman ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün akşam 17. kez birbirlerine rakip olarak sahaya çıkacak. İki teknik direktör daha önce çalıştırdıkları takımlarla 16 kez karşılaşırken, galibiyet sayısında Kocaman, Güneş’e 7-5 üstünlük sağladı. Kocaman ve Güneş idaresindeki takımlar 4 kez de berabere kaldı.

ÇAKIR İLE 29. MAÇ

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Atiker Konyaspor ile Beşiktaş’ın ikinci hafta maçında görevlendirilen FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, temsilcimizin bugüne kadar 28 maçında düdük çaldı. Yeşil-beyazlılar bu maçlarda 6 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde etti. Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, maçın dördüncü hakemi Alper Ulusoy.

MUHTEMEL 11’LER
 

Atiker Konyaspor’un muhtemel 11’i şu şekilde: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ali Çamdalı, Amir, Ömer Ali, Milosevic, Rangelov, Bajic.

Beşiktaş’ın muhtemel 11’i şu şekilde: Tolga Zengin, Andreas Beck, Marcelo Guedes, Necip Uysal, Dusko Tosic, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Tolgay Arslan, Olcay Şahan, Cenk Tosun.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.