Peşmerge Kobani'ye Geçti

Peşmerge Kobani'ye Geçti
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Suriye sınıra 4 kilometre uzaklıkta bulunan Çukobirlik'e ait binada kalan 155 Peşmerge askeri, Kobani'ye geçti.

Irak'ın Erbil kentinden yola çıkan ve uzun bir yolculuğun ardından Türkiye'ye Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen burada 2 gündür bekleyen peşmerge Kobani'ye geçti.

Saat 21.00 sularında hareket eden Peşmerge konvoyu, saat 21. 50 sıralarında Kobani'ye ulaştı.

ZAFER İŞARETİ YAPTILAR

Zırhlı araçların üzerine çıkan Peşmerge askerleri bir eline silah alıp, diğer eliyle de zafer işareti yaparak sınıra doğru yola çıktılar ve yaklaşık 50 dakika sonra Kobani'ye ulaştılar.

pesmerge-kobani-ye-gidiyor-6645742_6799_m.jpg

"BİJİ PEŞMERGE"

Peşmerge güçlerinin Kobaniye doğru yola çıktığını gören çevredekilerde "Yaşasın Peşmerge" anlamına gelen "Biji Peşmerge" diye slogan atıp sevgi gösterisinde bulundular.

dsfasf.jpg

SİLAHLAR AÇIK TAŞINDI

Özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket eden konvoyda, aralarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da bulunduğu çok sayıda mühimmatın üstü açık şekilde taşındığı görüldü.

BOMBARDIMAN YOĞUNLAŞTI

Konvoyun geçişi esnasında yol güzergahı karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı. Peşmergelerin Kobani'ye girişi öncesinde koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da yoğunlaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.